Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 29 januari 2019

Lättlagad lövbiffsgryta

Gryta på lövbiff är en enkel men supergod rätt till vardag och fest.

 Biffgrytan är god till både ris och potatis.
Biffgrytan är god till både ris och potatis. FOTO: Istock

Lövbiff är det lite bortglömda minutköttet som passar utmärkt till grytor. Fina strimlor kött i en mustig sås – kan det bli godare?

Tips! En klick senap i såsen sätter extra sting på grytan.

Spara tid! Hoppa över steget där lövbiffen ska sjuda i vatten och gå direkt på såsen – middagen blir minst lika god!Läs också: Kasslergratäng med ananas

Lövbiffsgryta

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner):

  • 800 g lövbiff
  • en klick smör
  • 4 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 3 msk oxfond
  • 2 msk soja
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 dl crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • persilja
  • Till servering
  • kokt potatis eller ris

Gör så här:

  1. Skär lövbiffen i fingerstora strimlor.
  2. Bryn köttet i smör tills det får fin färg. Rör ner tomatpuré och låt fräsa en liten stund.
  3. Häll på vattnet och låt sjuda under lock i 10 min.
  4. Tillsätt oxfond, soja, grädde och crème fraiche.
  5. Låt sjuda i ytterligare några minuter och smaka av med salt och peppar.
  6. Klipp över persilja och servera med kokt potatis eller ris.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen