Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 29 januari

Lättlagad lövbiffsgryta

Gryta på lövbiff är en enkel men supergod rätt till vardag och fest.

 Biffgrytan är god till både ris och potatis.
Biffgrytan är god till både ris och potatis. FOTO: Istock

Lövbiff är det lite bortglömda minutköttet som passar utmärkt till grytor. Fina strimlor kött i en mustig sås – kan det bli godare?

Tips! En klick senap i såsen sätter extra sting på grytan.Läs också: Skivad biff med smakrik gorgonzolasås

Lövbiffsgryta

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner):

  • 800 g lövbiff
  • en klick smör
  • 4 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 3 msk oxfond
  • 2 msk soja
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 dl crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • persilja
  • Till servering
  • kokt potatis eller ris

Gör så här:

  1. Skär lövbiffen i fingerstora strimlor.
  2. Bryn köttet i smör tills det får fin färg. Rör ner tomatpuré och låt fräsa en liten stund.
  3. Häll på vattnet och låt sjuda under lock i 1,5–2 timmar till nästan all vätska ångat bort.
  4. Tillsätt oxfond, soja, grädde och crème fraiche.
  5. Låt sjuda i ytterligare några minuter och smaka av med salt och peppar.
  6. Klipp över persilja och servera med kokt potatis eller ris.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen