Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 januari

Lax med chilifeta – vardagslyx på nolltid

Lättlagat och lyxigt. Gillar du den kombinationen måste du prova att laga lax med chilifeta. Gott på nolltid!

 Snabba laxen. Rör ihop chili och feta, bred på och in i ugnen. Enklare kan det inte bli.
Bild 1/2 Snabba laxen. Rör ihop chili och feta, bred på och in i ugnen. Enklare kan det inte bli. FOTO: Pernilla Rönnlid
 Kokboken heter Studentköket Quick and tasty, men recept passar alla som gillar god, nyttig och lättlagad mat.
Bild 2/2 Kokboken heter Studentköket Quick and tasty, men recept passar alla som gillar god, nyttig och lättlagad mat.

Förutom att du ska bli mätt och att maten ska smaka gott så handlar matlagning om att ha roligt. Det menar Lena Djuphammar och Pernilla Rönnlid som har gjort kokboken Studentköket Quick and tasty.

Här bjuder de på ett supergott laxrecept från boken.

Läs också: Gör krämig fiskgratäng

Lax med chilifeta

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 500 g färsk eller fryst lax
  • 150 g fetaost
  • 2 dl crème fraîche
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 röd chilifrukt utan kärnor
  • Sal och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en smord ugnsfast form. Salta och peppra.
  2. Mosa fetaosten och blanda med crème fraîche, persilja och hackad chili. Salta och peppra. Bred röran på laxen och sätt in i ugnen i cirka 15 minuter. Innertemperaturen ska vara 56 grader.
  3. Servera med ris eller potatis och en grönsallad.

Recept Lena Djuphammar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen