Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 4 januari

Lax under ost- och dilltäcke

Godare än så här kan man knappast servera laxen. Katarinas Ekeströms lax under ost- och dilltäcke är en utmärkt vardagsrätt och fantastisk festrätt.

 Laxlyx med enkla, välkända ingredienser som passar de allra flesta.
Laxlyx med enkla, välkända ingredienser som passar de allra flesta. FOTO: Katarina Ekeström

Lax går att variera i det oändliga. Denna variant är en riktig höjdare. Pressa potatis till – underbart!

Läs också: Ljuvligt goda lammfärsbiffar

Lax under ost- och dilltäcke

Skriv ut

Ingredienser

  • 4 personer
  • 600 g lax
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 ½ dl grädde
  • ½ citron, saften
  • 2 ½ dl riven Västerbottensost
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 knippa dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela laxen i portionsstora bitar. Salta lätt och lägg i en ugnsfast form.
  2. Blanda crème fraiche, grädde, citronsaft, ost och cayenne. Hacka dillen fint och blanda ner den utom lite som sparas till servering.
  3. Fördela blandningen över laxen och baka i ugnen 25 minuter. Ytan ska få färg och laxen ska precis fått en ljust rosa nyans rakt genom utan att vara torr.
  4. Strö över lite extra dill och servera gärna med smörstekta kantareller, gröna bönor och pressad potatis.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen