Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 21 september

Laxbitar med fetaost

Testa en fiskrätt till middag i kväll! Här är ett lättlagat recept på laxbitar med fetaost som passar hela familjen.

Läs också: Torsk i ugn – recept av Tareq Taylor

Laxbitar med fetaost

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 portionsbitar lax
  • 150 g fetaost, smulas
  • 1 1/2 msk finhackad, färsk dill
  • 1/2 citron, rivet skal
  • salt, nymald svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Mosa ihop fetaost, dill, citronskal och olivolja till en röra.
  2. Skär ett djupt snitt på mitten av varje laxfilébit. Fyll med fetaoströran. Lägg laxen på en plåt med snittet uppåt och krydda med salt och peppar.
  3. Ringla över lite olivolja och strö över lite mer hackad dill.
  4. Stek i mitten av ugnen ca 20–25 minuter tills laxen har blivit stekt men fortfarande har en saftig rosa kärna.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen