Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 12 oktober 2018

Laxstarter med dillmajonnäs

Tunna skivor rökt eller gravad lax serveras med små toppiga klickar illande grön majonnäs på dill.

 Smarrig dillmajonnäs ringlas över laxen.
Smarrig dillmajonnäs ringlas över laxen. FOTO: Karatina Ekeström

Duka för en romantisk middag med en fräsch förrätt! Laxstartern är snabb att lägga ihop och den kan dessutom kan göras i god tid.

Läs också: Laxtartar med råhyvlad sparris

Laxstarter med dillmajonnäs

Skriv ut

Ingredienser: (4 personer)

  • 200 g kallrökt lax
  • 30 g finbladig sallat (½ påse)
  • 8 rädisor
  • Picklad gurka
  • ¼ gurka
  • 2 msk pressad citronsaft
  • ½ tsk socker
  • salt

Gör så här:

  1. Fördela lax och sallat på ett fat. Skiva rädisorna riktigt tunt, gärna med mandolin, och lägg dem på fatet
  2. Fortsätt med mandolinen och skiva gurkan mycket tunt. Blanda citronsaft, socker och en nypa salt. Rör till sockret löser sig och blanda med gurkan. Låt stå någon minut innan gurkan fördelas över fatet.
  3. Servera med ett par matskedar dillmajonnäs som ringlas över eller klickas på.

Recept: Karatina Ekeström

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen