Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 29 januari

Lemon curd-kakor

Småkakor med syrlig lemon curd är en höjdare till kaffekalaset eller ditt afternoon tea.

 Syrliga och friska små godingar är dessa lemon curd-kakor.
Syrliga och friska små godingar är dessa lemon curd-kakor. FOTO: Istock

Handen på hjärtat, vem gillar inte lemon curd? Den syrliga citronkrämen som passar till så mycket gott. I detta recept spelar krämen huvudrollen i 24 läckra småkakor.

Läs också: Afternoon tea – massor av goda recept till bjudningen!

Lemon curd-kakor

Ingredienser (24 stycken):

  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • 2 dl lemon curd
  • florsocker att pudra kakorna med

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Häll mjöl, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt kallt smör i små bitar. Fördela fettet i mjölet med fingrarna eller i en matberedare.
  3. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop med händerna till en deg.
  4. Kavla ut degen 2–3 mm tjockt på ett lätt mjölat bord.
  5. Använd två utstickare, en till botten och en för att ta ut en mindre cirkel i mitten. (Här kan du vara kreativ! Använd det du har hemma eller skär ut roliga mönster!)
  6. Lägg kakorna på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda dem mitt i ugnen i 10–12 minuter.
  7. Låt kakorna svalna.
  8. Pudra delarna med ett hål i med florsocker. Spritsa eller klicka ut cirka en tesked lemon curd på varje botten utan hål på den sida som varit nedåt på plåten. Lägg toppen på plats.

Recept: Fredrik Nylén

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen