Recept 31 mars
Limetoddy med maräng
När drack du en toddy senast? Länge sedan, eller hur? Här är en fin variant som inte bara får smak av lime utan också piffas till av maräng. Urgod!
Att blanda en toddy kan låta lite ålderdomligt men det är verkligen gott! Perfekt njutning och bra grund för ett stilla samtal med bästa vännen.
Limetoddy med maräng
Skriv ut
Ingredienser (6 portioner)
- Italiensk maräng:
- 300 g socker
- 100 g vatten
- 150 g äggvita (cirka 5 stycken men bäst är att plocka fram vågen)
- Limetoddy:
- 5 äggulor
- 5 msk socker
- 1 lime, rivet skal + pressad saft
- eventuellt lite riven vit choklad
Gör så här:
- Koka upp socker och vatten som ska nå en temperatur på 121 grader. Under tiden vispas äggvitorna till ett fast skum.
- När sockerlagen kommit upp i rätt temperatur hälls den i en tunn stråle ner i äggvitorna som samtidigt vispas på hög hastighet. Fortsätt att vispa tills marängen svalnat helt. Ställ in i kyl.
- Vispa äggulor och socker. Toddyn ska bli len, pösig och helt fri från sockerkristaller. Smaka av med limesaften.
- Häll upp toddyn i små glas och spritsa på en fin topp med maräng. Strö över rivet limeskal och eventuellt lite riven vit choklad.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.