Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 31 mars

Limetoddy med maräng

När drack du en toddy senast? Länge sedan, eller hur? Här är en fin variant som inte bara får smak av lime utan också piffas till av maräng. Urgod!

 Den är inte bara god...
Den är inte bara god...

Att blanda en toddy kan låta lite ålderdomligt men det är verkligen gott! Perfekt njutning och bra grund för ett stilla samtal med bästa vännen.

Limetoddy med maräng

Skriv ut

Ingredienser (6 portioner)

  • Italiensk maräng:
  • 300 g socker
  • 100 g vatten
  • 150 g äggvita (cirka 5 stycken men bäst är att plocka fram vågen)
  • Limetoddy:
  • 5 äggulor
  • 5 msk socker
  • 1 lime, rivet skal + pressad saft
  • eventuellt lite riven vit choklad

Gör så här:

  1. Koka upp socker och vatten som ska nå en temperatur på 121 grader. Under tiden vispas äggvitorna till ett fast skum.
  2. När sockerlagen kommit upp i rätt temperatur hälls den i en tunn stråle ner i äggvitorna som samtidigt vispas på hög hastighet. Fortsätt att vispa tills marängen svalnat helt. Ställ in i kyl.
  3. Vispa äggulor och socker. Toddyn ska bli len, pösig och helt fri från sockerkristaller. Smaka av med limesaften.
  4. Häll upp toddyn i små glas och spritsa på en fin topp med maräng. Strö över rivet limeskal och eventuellt lite riven vit choklad.

Recept och foto Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen