Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 14 juni

Lindströms minibiffar med pepparrot

Minibiffar a la Lindström med rödbetor och ättiksgurka serveras i ett salladsblad toppat med kesella och pepparrot.

 Duka upp med Lindströms minibiffar på buffén.
Duka upp med Lindströms minibiffar på buffén. FOTO: Ove Lindfors

Bjud på små delikatesser i form av klassiska färsbiffar i miniformat. De är bra plockmat på midsommarbuffén och kommer att gå åt i ett nafs!

Läs också: Klassisk Västerbottenpaj till midsommar

Lindströms minibiffar med pepparrot

Skriv ut

Ingredienser: (24 stycken)

  • 400 g nötfärs
  • 1 liten gul lök
  • 1 ½ dl hackade inlagda rödbetor
  • 3 msk hackad ättiksgurka
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 ägg
  • smör till stekning
  • hjärtsallad till servering
  • Topping
  • 250 g kesella
  • 2 msk färsk riven pepparrot
  • hackad gräslök
  • kapris

Gör så här:

  1. Finhacka löken. Mjukstek den i smör och låt kallna.
  2. Blanda alla ingredienser till färsen. Forma till 24 små biffar.
  3. Stek biffarna på båda sidor i smör. Låt kallna.
  4. Blanda kesella och pepparrot.
  5. Vid servering: Dela salladen i blad. Lägg biffarna på salladsbladen. Toppa biffarna med en klick pepparrotskräm och strö på gräslök och kapris.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen