Recept 14 juni 2019
Lindströms minibiffar med pepparrot
Minibiffar a la Lindström med rödbetor och ättiksgurka serveras i ett salladsblad toppat med kesella och pepparrot.
Bjud på små delikatesser i form av klassiska färsbiffar i miniformat. De är bra plockmat på midsommarbuffén och kommer att gå åt i ett nafs!
Läs också: Klassisk Västerbottenpaj till midsommar
Lindströms minibiffar med pepparrot
Skriv ut
Ingredienser: (24 stycken)
- 400 g nötfärs
- 1 liten gul lök
- 1 ½ dl hackade inlagda rödbetor
- 3 msk hackad ättiksgurka
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 ägg
- smör till stekning
- hjärtsallad till servering
- Topping
- 250 g kesella
- 2 msk färsk riven pepparrot
- hackad gräslök
- kapris
Gör så här:
- Finhacka löken. Mjukstek den i smör och låt kallna.
- Blanda alla ingredienser till färsen. Forma till 24 små biffar.
- Stek biffarna på båda sidor i smör. Låt kallna.
- Blanda kesella och pepparrot.
- Vid servering: Dela salladen i blad. Lägg biffarna på salladsbladen. Toppa biffarna med en klick pepparrotskräm och strö på gräslök och kapris.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.