Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 12 oktober 2018

Lingonpäron med mandelgrädde

Söta päron, friska lingon och kanel är en älskad klassiker.

 Päron i lingonlag serveras med vispgrädde och riven mandelmassa.
Päron i lingonlag serveras med vispgrädde och riven mandelmassa. FOTO: Ove Lindfors

Klart det blir gott! Den vispade grädden blir extra god och lyxig när man smaksätter med riven mandelmassa.

Läs också: Kardemummamuffins med päron och marsipan

Lingonpäron med mandelgrädde

Skriv ut

Ingredienser: (8 stycken)

  • 200–225 g lingon, frysta
  • 5 dl vatten
  • 2 1/2 dl koncentrerad lingondricka
  • 1 dl strösocker
  • 2 kanelstänger
  • 8 fasta päron
  • citronvatten (vatten & pressad citron)
  • Till servering
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g finriven mandelmassa

Gör så här:

  1. Koka ihop lingon, vatten, lingondricka, socker och kanel under lock 10 minuter.
  2. Skala päronen, låt skaftet vara kvar. Lägg dem efterhand i kallt vatten med pressad citron så mörknar de inte.
  3. Lägg ner päronen i lingonlagen. Koka dem mjuka på svag värme under lock, cirka 15 minuter. Vänd ett par gånger under tiden.
  4. Känn med en provsticka att päronen är lagom mjuka. Koktiden beror på päronens storlek och hårdhet. Låt kallna i lagen. Låt sedan päronen ligga i lagen tills de ska serveras, gärna i en vacker burk.
  5. Vispa grädden och blanda i mandelmassan med en gaffel.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen