Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 oktober 2018

Ljuvlig fläderblomssaft

Fläderblomssaft är omtyckt av de flesta och svalkar gott. Här är ett enkelt recept på sommardrycken.

 Fläderblomman blir fin saft.
Fläderblomman blir fin saft. FOTO: jarafoti

Flädersaft är sommar på flaska! Med bara några få ingredienser: nyplockade fläderblomklasar, citroner, strösocker och citronsyra får du flera liter saft som håller för infrysning.

Den ljuvliga doften och smakerna kan pigga upp vilken gråmulen dag som helst.

Läs också: Så här säger lagen om att plocka fläder

Fläderblomssaft

Skriv ut

Ingredienser: (2,5 liter saft)

  • 40 fläderblomklasar, nyplockade
  • 3 citroner, gärna ekologiska
  • 1,5 liter vatten
  • 1,5 kilo strösocker
  • 50 gram citronsyra

Gör så här:

  1. Lägg blomklasarna i en bunke som rymmer minst 4 liter.
  2. Skölj citronerna noggrant och skiva dem tunt. Lägg dem i bunken tillsammans med fläderblommorna.
  3. Koka upp vattnet, rör ner sockret och dra kastrullen från värmen när sockret lösts upp. Rör ner citronsyran och häll den heta sockerlagen över blommorna och citronerna i bunken.
  4. Ställ bunken svalt med lock. Låt den stå i 2-4 dagar, rör om två gånger per dag.
  5. Sila saften genom en silduk. Häll upp på flaskor och förvara kallt eller häll i askar och förvara i frysen.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen