Recept 3 oktober 2018
Ljuvlig kaka med jordgubbar och vanilj
En somrig kaka på mördeg, fylld med jordgubbar, kesella och crème fraiche.
Denna ljuvliga kaka är en söt och god avslutning på en härlig middag. Servera gärna med en klick grädde och några färska jordgubbar.
Om det mot förmodan skulle bli någonting över så går kakan bra att frysa in.
Läs också: Jordgubbstårta med mandelmassa
Ljuvlig kaka med jordgubbar och vanilj
Skriv ut
Ingredienser:
- Mördeg 1
- 250 g smör
- 5 dl vetemjöl
- 1 ½ dl strösocker
- 2 msk vaniljsocker
- ½ msk bakpulver
- Mördeg 2
- 250 g smör
- 5 dl vetemjöl
- 1 ½ dl strösocker
- 2 msk vaniljsocker
- ½ msk bakpulver
- Fyllning
- 2 dl kesella
- 5 dl crème fraiche
- 4 ägg
- 3 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 liter jordgubbar
Gör så här:
- Värm ugnen till 200 grader. Gör mördeg 1 i en matberedare. Tryck ut den i en smord långpanna.
- Rör ihop fyllningen och bred över botten. Skölj, ansa och dela jordgubbarna i fjärdedelar. Fördela bitarna på fyllningen.
- Gör mördeg 2. Strö smulor av mördeg över fyllningen och jordgubbarna.
- Grädda i cirka 30 minuter. Låt svalna och skär kakan i bitar i önskad storlek.