Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 oktober 2018

Ljuvlig kaka med jordgubbar och vanilj

En somrig kaka på mördeg, fylld med jordgubbar, kesella och crème fraiche.

 Skär upp kakan i bitar och lägg på ett fint fat för bästa effekt.
Skär upp kakan i bitar och lägg på ett fint fat för bästa effekt. FOTO: Cecilia Möller

Denna ljuvliga kaka är en söt och god avslutning på en härlig middag. Servera gärna med en klick grädde och några färska jordgubbar.

Om det mot förmodan skulle bli någonting över så går kakan bra att frysa in.

Läs också: Jordgubbstårta med mandelmassa

Ljuvlig kaka med jordgubbar och vanilj

Skriv ut

Ingredienser:

  • Mördeg 1
  • 250 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • ½ msk bakpulver
  • Mördeg 2
  • 250 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • ½ msk bakpulver
  • Fyllning
  • 2 dl kesella
  • 5 dl crème fraiche
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 liter jordgubbar

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader. Gör mördeg 1 i en matberedare. Tryck ut den i en smord långpanna.
  2. Rör ihop fyllningen och bred över botten. Skölj, ansa och dela jordgubbarna i fjärdedelar. Fördela bitarna på fyllningen.
  3. Gör mördeg 2. Strö smulor av mördeg över fyllningen och jordgubbarna.
  4. Grädda i cirka 30 minuter. Låt svalna och skär kakan i bitar i önskad storlek.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen