Recept 28 augusti 2018
Ljuvliga muffins med plommonfyllning
Plommonsäsongen är ljuv! Och ännu härligare är de här muffinsen med plommonfyllning. Servera till höstfikat eller födelsedagskalaset.
Läs också: Så fryser du in plommonenLäs också: Sylta och safta – allt du behöver veta
Ljuvliga plommonmuffins
Skriv ut
Ingredienser (cirka 12 stycken)
- 4 stora plommon
- 2 ägg
- 1 1⁄2 dl strösocker
- 100 g smör, smält
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl mjölk
Gör så här
- 1. Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur, skala och skär plommonen i mindre bitar.
- 2. Vispa socker och ägg poröst i en bunke.
- 3. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten.
- 4. Tillsätt det smälta smöret och mjölken och rör till en jämnt smet.
- 5. Lägg plommonbitarna i muffinsformarna och fyll upp med 3/4 smet.
- 6. Grädda muffinsens i nedre delen av ugnen i 13–15 minuter.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.