Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 28 augusti 2018

Ljuvliga muffins med plommonfyllning

Plommonsäsongen är ljuv! Och ännu härligare är de här muffinsen med plommonfyllning. Servera till höstfikat eller födelsedagskalaset.

 Vad är väl godare än en hembakt muffins. Dessa har vi fyllt med plommon.
Vad är väl godare än en hembakt muffins. Dessa har vi fyllt med plommon. FOTO: Istock

Läs också: Så fryser du in plommonenLäs också: Sylta och safta – allt du behöver veta

Ljuvliga plommonmuffins

Skriv ut

Ingredienser (cirka 12 stycken)

  • 4 stora plommon
  • 2 ägg
  • 1 1⁄2 dl strösocker
  • 100 g smör, smält
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur, skala och skär plommonen i mindre bitar.
  2. 2. Vispa socker och ägg poröst i en bunke.
  3. 3. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten.
  4. 4. Tillsätt det smälta smöret och mjölken och rör till en jämnt smet.
  5. 5. Lägg plommonbitarna i muffinsformarna och fyll upp med 3/4 smet.
  6. 6. Grädda muffinsens i nedre delen av ugnen i 13–15 minuter.

Källa: Carina Löfgren

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen