Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 maj 2018

Ljuvligt god rabarbersaft

En av de bästa sakerna med sommaren är definitivt att få dricka rabarbersaft. Så här gör du en egen klassisk variant.

 Foto: Johanna Karlsson
Foto: Johanna Karlsson

Det här receptet kommer från Lands bloggare Johanna i Kulla, på hennes blogg hittar du fler härliga recept och gör det själv-pyssel.

Rabarbersaft

Skriv ut

Ingredienser (ca 3 liter)

  • 1 kg rabarber
  • 1,5 l vatten
  • 4,5 dl strösocker
  • 1 citron, saften.

Gör så här:

  1. Dela rabarbern i småbitar och koka i vattnet i ca 15 minuter. Låt bli att röra för då kan saften bli grumlig.
  2. Sila ned saften i en bunke genom en kökshandduk. Koka upp saften igen tillsammans med sockret och citronsaften.
  3. Låt svalna och häll upp på flaskor eller burkar. Går utmärkt att frysa, men fyll då inte flaskorna eller burkarna helt.

Recept: Leila Lindholm

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen