Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 14 november 2018

Lökflan med chevre

Lökflan med chevre och ricotta som kan göras klart fram till ugnsmomentet ett par timmar före servering.

 Servera gärna med tunt skivad chark.
Servera gärna med tunt skivad chark. FOTO: Katarina Ekeström

Advent närmar sig och vi höjer sparlågan med en ljus och värmande festmåltid. Bjud in till en stunds återhämtning med stora smaker i trevligt sällskap. Här är kvällens givna förrätt!

Läs också: Ugnsbakade fikon med chevre, honung och valnötter

Lökflan med chevre

Skriv ut

Ingredienser: (6 personer)

  • 250 g smördeg, kyld eller fryst
  • 100 g ricotta, eller annan färskost
  • 2 gula lökar
  • 150 g chevre, eller liknande ost
  • en kvist färsk rosmarin
  • 1 - 2 tsk honung
  • Tillbehör
  • Blandade charkuterier i tunna skivor, cirka 30 g per person

Gör så här:

  1. Tina fryst smördeg. Kavla ut degen till en rektangel. Lägg på plåt klädd med bakplåtspapper.
  2. Bred på ett lager av färskosten. Skala och skiva löken tunt. Stek löken varsamt i olja och försök få skivorna att hålla ihop. Det har ingen betydelse för smaken, men ger flanet ett vackert mönster. Fördela löken över ytan.
  3. Skiva getosten tunt eller smula den över flanet.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda i 12 minuter tills osten fått fin färg. Finhacka rosmarin och strö över. Ringla över lite honung och servera med charkuterier och enkel sallad.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen