Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 27 september 2018

Lökpizza med getost och oliver

Lökens sötma tillsammans med sälta från ost och oliver blir perfekt toppning på knaprig pizzabotten.

 Färska kniplökar och getost toppar knaprig pizzabotten.
Färska kniplökar och getost toppar knaprig pizzabotten.

Lök är en av våra vanligaste ingredienser och fenomenal på att lyfta andra smaker. Allas smakkompis som hugger i och backar upp där det behövs. I soppan, i grytan, i pajen och i färsen. Här använder vi den som huvudingrediens på en annan favorit – pizzan.

Läs också: Pulled burgare på vildsvinskarré

Lökpizza med getost

Skriv ut

Ingredienser: (4 personer)

  • 100 g pizzadeg, här är det färdigköpt
  • 12 färska knipplökar
  • blad från ett par kvistar timjan och rosmarin
  • 200 g getost, typ chevre
  • 2 dl urkärnade kalamonoliver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Dela degen i två bitar (om du gör egen deg). Kavla ut på bakplåtspapper. Eller ta de färdigskurna från paketet.
  2. Ansa löken och skär den i tunna skivor. Blanda löken med blad från kryddörterna och en skvätt olja.
  3. Skär getosten i tunna skivor eller bryt i bitar. Fördela lök och ost över degen och lägg på oliverna.
  4. Grädda i ugnen cirka i 10 minuter tills allt fått en fin färg. Ta ut och skär upp i bitar. Servera med grönsallad och en enkel vinägrett.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen