Recept 27 september 2018
Lökpizza med getost och oliver
Lökens sötma tillsammans med sälta från ost och oliver blir perfekt toppning på knaprig pizzabotten.
Lök är en av våra vanligaste ingredienser och fenomenal på att lyfta andra smaker. Allas smakkompis som hugger i och backar upp där det behövs. I soppan, i grytan, i pajen och i färsen. Här använder vi den som huvudingrediens på en annan favorit – pizzan.
Läs också: Pulled burgare på vildsvinskarré
Lökpizza med getost
Skriv ut
Ingredienser: (4 personer)
- 100 g pizzadeg, här är det färdigköpt
- 12 färska knipplökar
- blad från ett par kvistar timjan och rosmarin
- 200 g getost, typ chevre
- 2 dl urkärnade kalamonoliver
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader. Dela degen i två bitar (om du gör egen deg). Kavla ut på bakplåtspapper. Eller ta de färdigskurna från paketet.
- Ansa löken och skär den i tunna skivor. Blanda löken med blad från kryddörterna och en skvätt olja.
- Skär getosten i tunna skivor eller bryt i bitar. Fördela lök och ost över degen och lägg på oliverna.
- Grädda i ugnen cirka i 10 minuter tills allt fått en fin färg. Ta ut och skär upp i bitar. Servera med grönsallad och en enkel vinägrett.