Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 27 september 2018

Lökpizza med getost och oliver

Lökens sötma tillsammans med sälta från ost och oliver blir perfekt toppning på knaprig pizzabotten.

 Färska kniplökar och getost toppar knaprig pizzabotten.
Färska kniplökar och getost toppar knaprig pizzabotten.

Lök är en av våra vanligaste ingredienser och fenomenal på att lyfta andra smaker. Allas smakkompis som hugger i och backar upp där det behövs. I soppan, i grytan, i pajen och i färsen. Här använder vi den som huvudingrediens på en annan favorit – pizzan.

Läs också: Pulled burgare på vildsvinskarré

Lökpizza med getost

Skriv ut

Ingredienser: (4 personer)

  • 100 g pizzadeg, här är det färdigköpt
  • 12 färska knipplökar
  • blad från ett par kvistar timjan och rosmarin
  • 200 g getost, typ chevre
  • 2 dl urkärnade kalamonoliver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Dela degen i två bitar (om du gör egen deg). Kavla ut på bakplåtspapper. Eller ta de färdigskurna från paketet.
  2. Ansa löken och skär den i tunna skivor. Blanda löken med blad från kryddörterna och en skvätt olja.
  3. Skär getosten i tunna skivor eller bryt i bitar. Fördela lök och ost över degen och lägg på oliverna.
  4. Grädda i ugnen cirka i 10 minuter tills allt fått en fin färg. Ta ut och skär upp i bitar. Servera med grönsallad och en enkel vinägrett.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen