Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 april 2019

Löksill

Rödlök, lagerblad, kryddpeppar och ättikssprit ger den karaktäristiska och välkända smaken åt löksill.

 Löksill är en älskad klassiker på svenska smörgåsbord.
Löksill är en älskad klassiker på svenska smörgåsbord. FOTO: Istock

Löksill med rödlök och kryddpeppar smakar ljuvligt på ett knäckebröd med lagrad ost och skivad potatis. Maximera ditt kökspyssel med hemgjord löksill.

Läs också: Inlagd svart vinbärssill med kryddpeppar

Löksill

Skriv ut

Ingredienser: (4 bufféportioner)

  • 400 g inläggningssill
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 dl ättiksprit, 12 procent
  • 2 rödlökar
  • 1 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn

Gör så här:

  1. Skala och skiva löken.
  2. Koka upp en lag på vatten, ättikssprit, socker, lagerblad, kryddpeppar och lök. Låt svalna.
  3. Häll av och skölj sillfiléerna. Skär dem i mindre bitar och lägg i lagen. Låt stå och dra i två dygn.
  4. Servera på smörgåsbordet.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen