Recept 18 april 2019
Löksill
Rödlök, lagerblad, kryddpeppar och ättikssprit ger den karaktäristiska och välkända smaken åt löksill.
Löksill med rödlök och kryddpeppar smakar ljuvligt på ett knäckebröd med lagrad ost och skivad potatis. Maximera ditt kökspyssel med hemgjord löksill.
Läs också: Inlagd svart vinbärssill med kryddpeppar
Löksill
Skriv ut
Ingredienser: (4 bufféportioner)
- 400 g inläggningssill
- 3 dl vatten
- 2 dl socker
- 1 dl ättiksprit, 12 procent
- 2 rödlökar
- 1 lagerblad
- 10 kryddpepparkorn
Gör så här:
- Skala och skiva löken.
- Koka upp en lag på vatten, ättikssprit, socker, lagerblad, kryddpeppar och lök. Låt svalna.
- Häll av och skölj sillfiléerna. Skär dem i mindre bitar och lägg i lagen. Låt stå och dra i två dygn.
- Servera på smörgåsbordet.