Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 oktober 2018

Lufttorkad skinka med pilgrimsmusslor och vitlökssmör

En festlig förrätt på lufttorkad skinka, pilgrimsmusslor och vitlökssmör.

 Duka till fest med dessa små godingar.
Duka till fest med dessa små godingar. FOTO: Anders Norrsell

Festligt och fint tilltugg som du kan förbereda fram till stekmomentet. Extra festligt blir tilltugget när det servers på skedar, i små skålar eller snäckskal.

Läs också: Kokta musslor med vin och grädde

Lufttorkad skinka med pilgrimsmusslor och vitlökssmör

Skriv ut

Ingredienser: (6 portioner)

  • 12 pilgrimsmusslor
  • 6 skivor lufttorkad skinka
  • 1 msk olivolja
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 1/2 citron, skalet
  • 3 msk finhackad persilja
  • Garnering
  • Citroncest

Gör så här:

  1. Halvera skinkskivorna på längden, klipp till dem lite om det behövs och lägg ut dem plant.
  2. Rulla in en pilgrimsmussla i varje skinkskiva, fäst med tandpetare.
  3. Hetta upp en stekpanna på hög värme, tillsätt olja samt finhackas vitlök och stek de skinklindade pilgrimsmusslorna snabbt så att de blir krispiga.
  4. Smält matfettet och tillsätt riven citron och finhackad persilja.
  5. Placera 1-2 pilgrimsmusslor på varje sked eller snäckskal och ringla smöret över.
  6. Garnera med citroncest (rivet skal) och örter och servera.

Recept: Bitte E:son Forsberg

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen