Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 oktober 2018

Lyxig boxholmspaj med tomater

Den här pajen gjord på Borgmästarost från Boxholms mejeri är proppad med godsaker som tomater och timjan.

 En matig paj som räcker till många.
En matig paj som räcker till många. FOTO: Cecilia Möller

Borgmästarosten är en mellanlagrad och mustig ost som passar till mycket. I den här pajen blir den en riktig smaksensation som lyfter till himmelska höjder. Pajen passar gott att servera både till kallskuret kött eller rökt lax i skivor.

Läs också: Prästostpaj med karamelliserad lök

Boxholmspaj med tomater

Skriv ut

Ingredienser:

  • Pajdeg
  • 125 smör
  • 1 dl grahamsmjöl
  • ½ dl rågsikt
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1-2 msk kallt vatten
  • Äggstanning
  • 1 kruka färsk timjan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 5 ägg
  • 350 g riven lagrad ost, här Borgmästarost från Boxholms mejeri
  • 200-300 g cocktailtomater

Gör så här:

  1. Gör pajdegen i en matberedare och bred ut den i en pajform.
  2. Mixa färsk timjan (ta bort det grövsta från kvistskaftet), skalade vitlöksklyftor, majonnäs och crème fraiche. Blanda i ägg och riven ost. Häll blandningen i pajskalet.
  3. Halvera tomaterna och lägg dem med snittet uppåt i pajen. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 40 minuter.

Recept: Marie Lönneskog Hogstadius

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen