Recept 8 november 2018
Lättlagad chokladtryffel med rostade frön
En lättlagad chokladtryffel med rostade pumpakärnor och havssalt ovanpå.
Den här chokladtryffeln görs med fördel i en aluminiumform och skärs upp i små rutor. Du kan såklart rulla kulor också, om det känns godare!
Istället för pumpakärnor kan du även ta rostade och saltade solroskärnor.
Läs också: Hemgjorda cookie dough-tryfflar
Lättfixat lyxgodis! Chokladtryffel med rostade frön
Skriv ut
Ingredienser: (24 st)
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl kvarg
- 1 dl pumpakärnor
- 50 g smör
- 300 g mörk choklad
- 1 krm salt
Gör så här:
- Koka upp grädde och smör i n kastrull under omrörning, ta bort från värmen.
- Bryt chokladen i bitar och rör ner i grädden tills den smälter. Rör i kvarg.
- Häll tryffelsmeten i en aluminiumform ca 10 x 17 cm.
- Rosta pumpakärnorna i en torr, varm stekpanna. Rör i salt och strö kärnorna över chokladen.
- Låt tryffeln stelna i kyl minst 4 timmar. Ta tryffeln ur formen och skär den i bitar.