Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 8 november

Lättlagad chokladtryffel med rostade frön

En lättlagad chokladtryffel med rostade pumpakärnor och havssalt ovanpå.

 Tryffeln kan även rullas till kulor om du föredrar det.
Tryffeln kan även rullas till kulor om du föredrar det. FOTO: Arla

Den här chokladtryffeln görs med fördel i en aluminiumform och skärs upp i små rutor. Du kan såklart rulla kulor också, om det känns godare!

Istället för pumpakärnor kan du även ta rostade och saltade solroskärnor.

Läs också: Hemgjorda cookie dough-tryfflar

Lättfixat lyxgodis! Chokladtryffel med rostade frön

Ingredienser: (24 st)

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl kvarg
  • 1 dl pumpakärnor
  • 50 g smör
  • 300 g mörk choklad
  • 1 krm salt

Gör så här:

  1. Koka upp grädde och smör i n kastrull under omrörning, ta bort från värmen.
  2. Bryt chokladen i bitar och rör ner i grädden tills den smälter. Rör i kvarg.
  3. Häll tryffelsmeten i en aluminiumform ca 10 x 17 cm.
  4. Rosta pumpakärnorna i en torr, varm stekpanna. Rör i salt och strö kärnorna över chokladen.
  5. Låt tryffeln stelna i kyl minst 4 timmar. Ta tryffeln ur formen och skär den i bitar.

Recept: Arla

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen