Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 oktober 2018

Lyxig fruktsallad

Lyxig fruktsallad med apelsin, banan, mango och passionsfrukt. Frukt är godis, heter det ju.

 En fröjd för ögat.
En fröjd för ögat. FOTO: Katarina Ekeström

Fruktstund låter kanske inte som någonting vuxna håller på med. Men denna fruktsallad är syrligt, sött, mjukt och knaprigt i en härlig färgexplosion. Gott till frukost, fika eller dessert!

Passa på så länge apelsinerna är som bäst och billigast. De blir en härlig bas i salladen.

Läs också: Maten vi glömt att vi älskar – kolla in!

Skriv ut

Ingredienser:

  • 4 apelsiner, gärna både blod- och blonda
  • 2 bananer
  • 2 mango
  • 2 passionsfrukter
  • Marinad
  • 1 apelsin
  • 1 vaniljstång
  • 2 tsk honung
  • Toppning
  • 1 ½ dl blandade, grovhackade nötter och frön
  • 1 msk honung

Gör så här:

  1. Börja med marinad och toppning som kan svalna när du ägnar dig åt frukten.
  2. Pressa saften ur apelsinen. Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg allt i en kastrull. Klicka i honung och koka ihop under ett par minuter. Ta av från spisen och låt svalna.
  3. Lägg grovhackade nötter och frön i en stekpanna. Hetta upp och rör om så att blandningen inte bränns. Rör i honungen, låt stå ett ögonblick till innan du häller upp på tallrik för att svalna.
  4. Skala frukten och skiva den tunt. Lägg upp på fat och häll marinaden över. Låt vaniljstången följa med för doftens skull. Häll över den knapriga nötblandningen och servera direkt.

Recept: Katarina Ekeström

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen