Recept 7 november 2017
Lyxig kladdkaka med brynt smör, flingsalt och hallongrädde – magiskt god!
Ska du bara göra en kladdkaka i år så gör denna! Godare finns inte.
Detta kan vara det godaste receptet någonsin på kladdkaka. Det brynta smöret ger en fint nötig smak som tillsammans med flingsaltet blir rena smakchocken.
Vill du lyxa till det ytterligare så servera kladdkakan med lättvispad grädde och hallongrädde. Fruktansvärt gott!
Receptet vann baktävlingen Kladdkakerecept 2015. En tävling som arrangeras av Arla.
Läs också: Fluffig fransk chokladmousse
Kladdkaka med brynt smör, flingsalt och hallongrädde
Skriv ut
Ingredienser
- 125 g smör
- 3 dl strösocker
- 1½ tsk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- ½ tsk flingsalt
- 1½ dl vetemjöl
- 2 ägg
- Hallongrädde
- 3 dl vispgrädde
- 225 g hallon, frysta
- 1 dl florsocker
- hallon som topping
Gör så här
- Sätt ugnen på cirka 150 grader.
- Bryn smöret, låt svalna något. Smörj en rund form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter.
- Rör ner övriga ingredienser till kakan i det brynta smöret. Rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna.
- Vispa grädden löst.
- Värm hallon och florsocker i 1-2 minuter i mikro eller i kastrull och mosa ihop. Passera hallonen i en finmaskig sil. Vänd försiktigt ner hallonpurén i grädden.
- Servera kladdkakan med hallongrädden. Vill du inte göra puré så går det lika bra att toppa med vispgrädde och hälla varm hallonsås (hallon och florsocker som ovan) över.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.