Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 7 november 2017

Lyxig kladdkaka med brynt smör, flingsalt och hallongrädde – magiskt god!

Ska du bara göra en kladdkaka i år så gör denna! Godare finns inte.

 Brynt smör ger en underbart god nötig smak. Flingsaltet gör kladdkakan magisk.
Brynt smör ger en underbart god nötig smak. Flingsaltet gör kladdkakan magisk. FOTO: Arla

Detta kan vara det godaste receptet någonsin på kladdkaka. Det brynta smöret ger en fint nötig smak som tillsammans med flingsaltet blir rena smakchocken.

Vill du lyxa till det ytterligare så servera kladdkakan med lättvispad grädde och hallongrädde. Fruktansvärt gott!

Receptet vann baktävlingen Kladdkakerecept 2015. En tävling som arrangeras av Arla.

Läs också: Smarrigaste efterrätten – med bara tre ingredienser!

Kladdkaka med brynt smör, flingsalt och hallongrädde

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • ½ tsk flingsalt
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • Hallongrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 225 g hallon, frysta
  • 1 dl florsocker
  • hallon som topping

Gör så här

  1. Sätt ugnen på cirka 150 grader.
  2. Bryn smöret, låt svalna något. Smörj en rund form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter.
  3. Rör ner övriga ingredienser till kakan i det brynta smöret. Rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna.
  4. Vispa grädden löst.
  5. Värm hallon och florsocker i 1-2 minuter i mikro eller i kastrull och mosa ihop. Passera hallonen i en finmaskig sil. Vänd försiktigt ner hallonpurén i grädden.
  6. Servera kladdkakan med hallongrädden. Vill du inte göra puré så går det lika bra att toppa med vispgrädde och hälla varm hallonsås (hallon och florsocker som ovan) över.

Recept: Zack Aujalay/Arla

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen