Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 22 maj 2017

Lyxig laxcheesecake med äpple – fantastiskt god

En vacker och fantastiskt god cheesecake med både varm- och kallrökt lax. Pryder sin plats på buffébordet eller som lyxig förrätt.

FOTO: Ove Lindfors

 

 

Laxcheesecake med äpple(8 bitar)

Skriv ut

Ingredienser

  • Botten
  • 75 g smör
  • 2oo g kantskuren kavring
  • Fyllning
  • 150 g varmrökt laxfilé
  • 100 g kallrökt laxfilé
  • 1 liten rödlök
  • 4 gelatinblad
  • 250 g kesella
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk färskriven pepparrot
  • 1 dl hackad dill
  • 2 dl fintärnat äpple
  • salt
  • nymald vitpeppar
  • Till garnering
  • rädisor
  • citron
  • gräslök
  • dill

Så gör du

  1. Botten: Smält smöret och låt svalna. Smula brödet i matberedaren. Blanda i smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 centimeter. Ställ formen 1 timme i kylen.
  2. 2. Fyllningen: Dela den varmrökta laxen i små bitar. Finhacka den kallrökta laxen och löken.
  3. 3. Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Blanda kesella och gräddfil. Värm lite av blandningen på svag värme i en liten kastrull. Ta från värmen, lägg i gelatinbladen och rör tills de smält. Låt svalna.
  4. 4. Rör ner gelatinblandningen i resten av kesellasmeten. Blanda i lax, lök, pepparrot, dill och äpple. Smaka av med salt och peppar.
  5. 5. Bred fyllningen över bottnen. Täck över och låt stelna i kylen minst 4 timmar. Garnera med rädisor, citron, gräslök och dill vid servering.

Caroline Hofberg

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen