Recept 22 december 2020
Lyxig nutellamousse – enklaste superreceptet!
Underbar dessert. Luftlätt och len nutellamousse med lätt saltade, honungrostade nötter. Så enkel att göra!
Godast är sällan krångligast. Det är denna urläckra nutella-dessert ett bevis på. Hett tips! Avrunda nyårsmiddagen med Katarina Ekeströms ljuvliga recept nedan.
Läs också: Godaste bakade potatisen
Nutellamousse
Skriv ut
Ingredienser
- 4 personer
- 200 g philadelphiaost
- 1 ½ dl nötkräm, exempelvis nutella
- 1 ½ dl vispgrädde
- Honungsrostade nötter
- 2 dl hasselnötter
- 1 msk honung
- salt
- Topping
- vispad grädde
Gör så här
- Vispa ihop färskost och nötkräm.
- Vispa grädden och vänd varsamt ner den i ostblandningen. Moussen ska vara luftig. Spritsa eller skeda upp moussen i glas eller skålar. Ställ i kyl.
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg nötterna i en form och rosta dem i 15 minuter. Håll lite uppsikt så att de inte bränns. Låt svalna och lägg dem sedan i en kökshandduk. Gnugga för att få loss så mycket som möjligt av den bruna hinnan.
- Lägg nötterna i en stekpanna, hetta upp och rör i honungen. Rör ett par minuter och strö över en nypa salt. Häll upp och låt svalna.
- Vid servering toppas moussen av grovt hackade honungsnötter och en klick vispad grädde.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.