Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 22 december 2020

Lyxig nutellamousse – enklaste superreceptet!

Underbar dessert. Luftlätt och len nutellamousse med lätt saltade, honungrostade nötter. Så enkel att göra!

 Avsluta året med bästa desserten – nutellamousse.
Avsluta året med bästa desserten – nutellamousse. FOTO: Katarina Ekeström

Godast är sällan krångligast. Det är denna urläckra nutella-dessert ett bevis på. Hett tips! Avrunda nyårsmiddagen med Katarina Ekeströms ljuvliga recept nedan.

Läs också: Godaste bakade potatisen

Nutellamousse

Skriv ut

Ingredienser

  • 4 personer
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 ½ dl nötkräm, exempelvis nutella
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • Honungsrostade nötter
  • 2 dl hasselnötter
  • 1 msk honung
  • salt
  • Topping
  • vispad grädde

Gör så här

  1. Vispa ihop färskost och nötkräm.
  2. Vispa grädden och vänd varsamt ner den i ostblandningen. Moussen ska vara luftig. Spritsa eller skeda upp moussen i glas eller skålar. Ställ i kyl.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg nötterna i en form och rosta dem i 15 minuter. Håll lite uppsikt så att de inte bränns. Låt svalna och lägg dem sedan i en kökshandduk. Gnugga för att få loss så mycket som möjligt av den bruna hinnan.
  4. Lägg nötterna i en stekpanna, hetta upp och rör i honungen. Rör ett par minuter och strö över en nypa salt. Häll upp och låt svalna.
  5. Vid servering toppas moussen av grovt hackade honungsnötter och en klick vispad grädde.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen