Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 22 december 2020

Lyxig nutellamousse – enklaste superreceptet!

Underbar dessert. Luftlätt och len nutellamousse med lätt saltade, honungrostade nötter. Så enkel att göra!

 Avsluta året med bästa desserten – nutellamousse.
Avsluta året med bästa desserten – nutellamousse. FOTO: Katarina Ekeström

Godast är sällan krångligast. Det är denna urläckra nutella-dessert ett bevis på. Hett tips! Avrunda nyårsmiddagen med Katarina Ekeströms ljuvliga recept nedan.

Läs också: Godaste bakade potatisen

Nutellamousse

Skriv ut

Ingredienser

  • 4 personer
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 ½ dl nötkräm, exempelvis nutella
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • Honungsrostade nötter
  • 2 dl hasselnötter
  • 1 msk honung
  • salt
  • Topping
  • vispad grädde

Gör så här

  1. Vispa ihop färskost och nötkräm.
  2. Vispa grädden och vänd varsamt ner den i ostblandningen. Moussen ska vara luftig. Spritsa eller skeda upp moussen i glas eller skålar. Ställ i kyl.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg nötterna i en form och rosta dem i 15 minuter. Håll lite uppsikt så att de inte bränns. Låt svalna och lägg dem sedan i en kökshandduk. Gnugga för att få loss så mycket som möjligt av den bruna hinnan.
  4. Lägg nötterna i en stekpanna, hetta upp och rör i honungen. Rör ett par minuter och strö över en nypa salt. Häll upp och låt svalna.
  5. Vid servering toppas moussen av grovt hackade honungsnötter och en klick vispad grädde.

Recept: Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen