Recept 19 juni 2018
Lyxig skinkmousse i glas
Mousse på skinka som garneras med gräslök, sparris, rädisor och jordgubbar vid servering.
Vill du inte servera i glas går också bra att göra den i en form som rymmer 1 liter. En fin sockerkaksform kan vara trevligt, speciellt om man vickar ut moussen ur formen. Skölj då formen med vatten innan den fylls så lossnar moussen lättare, eller klä den med plastfolie.
Läs också: Fredagspasta med rimmat fläsk och brynt spetskål
Lyxig skinkmousse i glas
Skriv ut
Ingredienser: (8 stycken )
- 400 g rökt skinka i bit
- 2 ½ dl vispgrädde
- 2 msk majonnäs
- 2 tsk dijonsenap
- 3 msk chilisås ketchuptyp
- 3 msk torr sherry
- 1 dl hackad dill
- salt
- nymald vitpeppar
- 3 gelatinblad
- 2 msk vatten
- Till garnering
- hackad gräslök
- råa, tunt skivade sparrisknoppar
- klyftade rädisor
- delade jordgubbar
Gör så här:
- Finhacka skinkan.
- Vispa grädden till lätt skum. Blanda i majonnäs, senap, chilisås, sherry och dill. Vänd sist ner skinkan. Smaka av med salt och peppar.
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten cirka 5 minuter. Värm 2 msk vatten i en liten kastrull, ta från värmen. Lyft upp gelatinet och låt smälta i vattnet. Vänd ner gelatinet i smeten.
- Häll upp smeten i glas. Låt stelna minst 4 timmar i kylen.
- Garnera med gräslök, sparris, rädisor och jordgubbar vid servering.