Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 19 juni 2018

Lyxig skinkmousse i glas

Mousse på skinka som garneras med gräslök, sparris, rädisor och jordgubbar vid servering.

 Servera gärna moussen i fina glas så känns den extra lyxig.
Servera gärna moussen i fina glas så känns den extra lyxig. FOTO: Ove Lindfors

Vill du inte servera i glas går också bra att göra den i en form som rymmer 1 liter. En fin sockerkaksform kan vara trevligt, speciellt om man vickar ut moussen ur formen. Skölj då formen med vatten innan den fylls så lossnar moussen lättare, eller klä den med plastfolie.

Läs också: Fredagspasta med rimmat fläsk och brynt spetskål

Lyxig skinkmousse i glas

Skriv ut

Ingredienser: (8 stycken )

  • 400 g rökt skinka i bit
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 2 msk majonnäs
  • 2 tsk dijonsenap
  • 3 msk chilisås ketchuptyp
  • 3 msk torr sherry
  • 1 dl hackad dill
  • salt
  • nymald vitpeppar
  • 3 gelatinblad
  • 2 msk vatten
  • Till garnering
  • hackad gräslök
  • råa, tunt skivade sparrisknoppar
  • klyftade rädisor
  • delade jordgubbar

Gör så här:

  1. Finhacka skinkan.
  2. Vispa grädden till lätt skum. Blanda i majonnäs, senap, chilisås, sherry och dill. Vänd sist ner skinkan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blötlägg gelatinet i kallt vatten cirka 5 minuter. Värm 2 msk vatten i en liten kastrull, ta från värmen. Lyft upp gelatinet och låt smälta i vattnet. Vänd ner gelatinet i smeten.
  4. Häll upp smeten i glas. Låt stelna minst 4 timmar i kylen.
  5. Garnera med gräslök, sparris, rädisor och jordgubbar vid servering.

Recept: Caroline Hofberg

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen