Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 4 oktober 2018

Lyxiga skagenbakelser

Bakelse med fyllning inspirerad av skagenröra som passar på en buffé såväl som till förrätt.

 Lyxiga skagenbakelser med vaktelägg och stenbitsrom.
Lyxiga skagenbakelser med vaktelägg och stenbitsrom. FOTO: Ove Lindfors

Skagenröran är en verklig klassiker på räkor och majonnäs som går hem hos de flesta skaldjursälskare. Röran i det här receptet på lyxiga matbakelser tar inspiration från den smaskiga blandningen.

Om du får tag i vaktelägg till garneringen blir det pricken över i:et, men det går lika bra med hårdkokta hönsägg.

Läs också: Potatiscanapéer med makrillskagen

Lyxiga skagenbakelser

Skriv ut

Ingredienser: (10 stycken)

  • 30 skivor formbröd, gärna av fullkorn
  • Fyllning
  • 1 kg räkor med skal
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk färskriven pepparrot
  • 1 dl hackad dill
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt
  • Till garnering
  • 3 dl majonnäs
  • 3 dl crème fraiche
  • dill
  • gräslök
  • skalade räkor
  • hårdkokta vaktelägg eller äggklyftor
  • löjrom eller stenbitsrom
  • citron

Gör så här:

  1. Skala och hacka räkor och ägg. Blanda ingredienserna till fyllningen. Smaka av med salt.
  2. Ta ut rundlar av formbrödet, cirka 8 centimeter i diameter, med hjälp av ett mått eller glas.
  3. Fördela hälften av fyllningen på 10 av brödrundlarna. Lägg på bröd och bred på resten av fyllningen. Avsluta med bröd.
  4. Blanda majonnäs och crème fraiche. Bred på ovansidan och runt bakelsens kanter. Täck bakelserna med plast. Låt vila i kylen över natten så att brödet blir saftigt.
  5. Vid servering: Täck bakelsernas kanter med hackad dill och gräslök. Garnera med räkor, ägg, rom, citronklyftor och dillkvistar.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen