Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 8 november

Maffig chokladtårta – en dröm i flera lager

En chokladdröm i flera lager: chokladtårtbotten, vit choklad- och hallonfyllning, chokladglasyr och mörk chokladdopp.

 Tårtan har en vit choklad- och hallonfyllning.
Tårtan har en vit choklad- och hallonfyllning.

Ja, du hör ju hur gott och maffigt det låter! Denna tårta låter sig höras på kalaset. Baka till alla du känner och bli omåttligt populär!

Läs också: Flasktårtan alla pratar om – så gör du den!

Maffig chokladtårta

Ingredienser: (12 bitar)

  • Tårtbotten
  • 5 dl vetemjöl
  • 5 dl strösocker
  • 2 dl kakao
  • 1 ½ msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 dl neutral olja
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl kokande vatten
  • Fyllning
  • 400 g philadelphiaost
  • 200 g vit choklad
  • 2 dl florsocker
  • 3 dl hallon
  • Spackling
  • 5 dl grädde
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl kakao
  • Chokladdropp
  • 100 g mörk choklad
  • 50 g smör

Gör så här:

  1. Smörj fyra aluminiumformar à 18 cm i diameter och pudra med mjöl. Klipp till cirklar av ett bakplåtspapper och lägg ett i botten på varje. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop vetemjöl, socker, kakao, bakpulver, salt och vaniljpulver i en bunke.
  3. Tillsätt mjölk, olja och ägg. Vispa på högsta effekt tills allt gått ihop.
  4. Koka upp vattnet och tillsätt det försiktigt under lugn vispning. Öka successivt farten och avsluta med att vispa på högsta effekt i 1 min så att det kommer in luft i smeten.
  5. Fördela smeten i formarna och grädda alla på en gång mitt i ugnen i 25–30 minuter.
  6. Stick ner en tandpetare i mitten och känn att den är torr. Låt bottnarna svalna något i formarna innan du tar ur dem för att svalna helt under handdukar. Skär av toppen på bottnarna så att de blir raka.
  7. Fyllning: Smält den vita chokladen och låt svalna. Vispa ihop Philadelphiaost och socker. Tillsätt sedan den smälta chokladen och vispa ordentligt.
  8. Rör till sist i hallonen. Fördela fyllningen mellan varje tårtbotten.
  9. Chokladspackel: Vispa ner kakaon och sockret i grädden så att det precis blandar sig.
  10. Ställ in bunken i kylen i 15 min. Vispa sedan upp till fluff. Spackla tårtan helt med chokladen.
  11. Chokladdropp: Smält chokladen tillsammans med smöret. Låt svalna helt och häll försiktigt över tårtan.
  12. Dekorera med lite choklad och färska bär.

Recept: Fredrik Nylén

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen