Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 26 januari 2018

Snabb majonnäs

Ja, det är sant! Att så snabbt få till äkta majonnäs utan att riskera att den skär sig. Katarina Ekeström bjuder på ett riktigt höjdarrecept!

 Så här gör du egen, snabb majonnäs.
Så här gör du egen, snabb majonnäs.

”Att slå en majonnäs på det klassiska sättet innebär att man i en skål med bland annat äggulor och senap långsamt häller en tunn stråle olja och vispar kraftigt för hand. Det finns en risk att såsen spricker. Det vill säga skär sig. Och innan jag hittade en variant på ursprungsreceptet hade jag ett och annat majonnästillbud. Men inte längre.

Nuförtiden gör jag på ett annat sätt. Det som krävs är en mixerstav och en smal behållare. Förslagsvis den som följer med staven när man köper den. Dessutom ska ingredienserna ha samma temperatur. I övrigt inget. Processen tar 15 sekunder och såsen blir lysande bra. Alltid.”

Så härligt beskriver Katarina Ekeström processen med att göra en snabbmajjo!

Läs också: Bästa storkoket – supergod och nyttig lindsgryta!

Snabb majonnäs

Skriv ut

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 msk fransk senap
  • ½ tsk salt
  • 1-2 msk citron
  • 2 ½ dl rapsolja

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienserna i behållaren till en mixerstav.
  2. Sätt ner staven i behållarens botten.
  3. Kör igång och dra staven långsamt uppåt.
  4. Såsen ska vara blank och tjock. Och, ja svårare än såhär är det faktiskt inte.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen