Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 1 april

Majsbiffar

Majsbiffar som steks gyllene i olja är så gott som det kan bli!

 Majsbiffarna blir söta och goda i smaken.
Majsbiffarna blir söta och goda i smaken. FOTO: Istock

Vegetariska biffar gjorda på söta majskorn, riven ost och ägg passar lika bra till veckodagarnas lunchlådor som helgernas middagsbjudning.

Servera biffarna med rostade rotfrukter och en kall sås för garanterad succé.

Läs också: Krämiga fetaostbiffar med rostade grönsaker och yoghurtsås

Majsbiffar

Skriv ut

Ingredienser (8 st):

  • 340 g majskorn, på burk eller färska kokta
  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl riven ost
  • 1 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • salt
  • peppar
  • majsolja

Gör så här:

  1. Rör ihop alla ingredienser till en smet i en bunke.
  2. Forma 8 st biffar.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek biffarna gyllenbruna på bägge sidor.
  4. Servera med grönsallad och en god röra, till exempel tzatziki.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen