Recept 1 april 2019
Majsbiffar
Majsbiffar som steks gyllene i olja är så gott som det kan bli!
Vegetariska biffar gjorda på söta majskorn, riven ost och ägg passar lika bra till veckodagarnas lunchlådor som helgernas middagsbjudning.
Servera biffarna med rostade rotfrukter och en kall sås för garanterad succé.
Läs också: Krämiga fetaostbiffar med rostade grönsaker och yoghurtsås
Majsbiffar
Skriv ut
Ingredienser (8 st):
- 340 g majskorn, på burk eller färska kokta
- 2 dl majsmjöl
- 1 dl riven ost
- 1 ägg
- 1 tsk bakpulver
- salt
- peppar
- majsolja
Gör så här:
- Rör ihop alla ingredienser till en smet i en bunke.
- Forma 8 st biffar.
- Hetta upp olja i en stekpanna. Stek biffarna gyllenbruna på bägge sidor.
- Servera med grönsallad och en god röra, till exempel tzatziki.