Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 oktober 2017

Makeover för torra kanelbullar: "Rika riddare"

Nybakade kanelbullar slår det mesta, men sen då? Lands Katarina Ekeström har ett knep för att ge dem nytt liv – som rika riddare.

 Foto: Katarina Ekeström
Foto: Katarina Ekeström

Frasig, doftande och en klick sylt och grädde på sidan. Det här är så gott att man nästan drömmer om att ha fler gamla kanelbullar på lager. Langa upp på tallriken, direkt från stekpannan, och ät dem på momangen.

Läs också: Kanelbullekladdkaka – precis så gott som det låter

Kanelbullar som "Rika riddare"

Skriv ut

Ingredienser

  • Torra kanelbullar, längder eller kransar
  • 1 ägg
  • 2 2 ½ dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • sylt
  • vispad grädde

Gör så här:

  1. Skär brödet i skivor.
  2. Blanda ägg, mjölk och vetemjöl till en klumpfri smet.
  3. Hetta upp smör i en stekpanna. Vänd bullskivorna i smeten och stek dem vackert gyllenbruna.
  4. Servera genast med sylt och vispad grädde.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen