Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 oktober 2017

Makeover för torra kanelbullar: "Rika riddare"

Nybakade kanelbullar slår det mesta, men sen då? Lands Katarina Ekeström har ett knep för att ge dem nytt liv – som rika riddare.

 Foto: Katarina Ekeström
Foto: Katarina Ekeström

Frasig, doftande och en klick sylt och grädde på sidan. Det här är så gott att man nästan drömmer om att ha fler gamla kanelbullar på lager. Langa upp på tallriken, direkt från stekpannan, och ät dem på momangen.

Läs också: Kanelbullekladdkaka – precis så gott som det låter

Kanelbullar som "Rika riddare"

Skriv ut

Ingredienser

  • Torra kanelbullar, längder eller kransar
  • 1 ägg
  • 2 2 ½ dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • sylt
  • vispad grädde

Gör så här:

  1. Skär brödet i skivor.
  2. Blanda ägg, mjölk och vetemjöl till en klumpfri smet.
  3. Hetta upp smör i en stekpanna. Vänd bullskivorna i smeten och stek dem vackert gyllenbruna.
  4. Servera genast med sylt och vispad grädde.

Recept: Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen