Recept 5 oktober 2017
Makeover för torra kanelbullar: "Rika riddare"
Nybakade kanelbullar slår det mesta, men sen då? Lands Katarina Ekeström har ett knep för att ge dem nytt liv – som rika riddare.
Frasig, doftande och en klick sylt och grädde på sidan. Det här är så gott att man nästan drömmer om att ha fler gamla kanelbullar på lager. Langa upp på tallriken, direkt från stekpannan, och ät dem på momangen.
Läs också: Kanelbullekladdkaka – precis så gott som det låter
Kanelbullar som "Rika riddare"
Skriv ut
Ingredienser
- Torra kanelbullar, längder eller kransar
- 1 ägg
- 2 2 ½ dl mjölk
- 1 dl vetemjöl
- sylt
- vispad grädde
Gör så här:
- Skär brödet i skivor.
- Blanda ägg, mjölk och vetemjöl till en klumpfri smet.
- Hetta upp smör i en stekpanna. Vänd bullskivorna i smeten och stek dem vackert gyllenbruna.
- Servera genast med sylt och vispad grädde.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.