Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 augusti 2019

Mandelkaka med svarta vinbär

En härligt mjuk och saftig mandelkaka med frisk smak av svarta vinbär. Sensommarens godaste bakverk!

 De svarta vinbären ger mycket smak, kardemumman bryter av fint mot vinbären.
De svarta vinbären ger mycket smak, kardemumman bryter av fint mot vinbären. FOTO: Thomas Carlgren

Läs också: Enkla muffins på röda eller svarta vinbär

Mandelkaka med svarta vinbär

Skriv ut

Ingredienser (10 bitar):

  • Kaka
  • 5 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 150 g riven mandelmassa
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl repade svarta vinbär (eller röda vinbär)
  • 1 dl pärlsocker
  • 75 g smör

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  3. Vänd ner den rivna mandelmassan i smeten.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma.
  5. Vänd ner mjölbladningen i smeten.
  6. Häll smeten i en form med ett bakplåtspapper i botten och smorda och bröade kanter, 24 cm i diameter.
  7. Strö vinbären över smeten och tryck ner dem lätt med en sked.
  8. Fördela strösockret över och hyvla över smöret, så att det täcker kakan.
  9. Grädda kakan i 200 grader mitt i ugnen i cirka 45 minuter.
  10. Känn med sticka om kakan är klar och täck med folie om det ser ut att behövas.
  11. Låt svalna och ta ut kakan försiktigt ur formen. Pudra gärna med lite florsocker innan servering.

Recept: Katarina Carlgren

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen