Recept 16 augusti 2019
Mandelkaka med svarta vinbär
En härligt mjuk och saftig mandelkaka med frisk smak av svarta vinbär. Sensommarens godaste bakverk!
Läs också: Enkla muffins på röda eller svarta vinbär
Mandelkaka med svarta vinbär
Skriv ut
Ingredienser (10 bitar):
- Kaka
- 5 ägg
- 3 dl strösocker
- 150 g riven mandelmassa
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk kardemumma
- 1 tsk bakpulver
- 4 dl repade svarta vinbär (eller röda vinbär)
- 1 dl pärlsocker
- 75 g smör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Vänd ner den rivna mandelmassan i smeten.
- Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma.
- Vänd ner mjölbladningen i smeten.
- Häll smeten i en form med ett bakplåtspapper i botten och smorda och bröade kanter, 24 cm i diameter.
- Strö vinbären över smeten och tryck ner dem lätt med en sked.
- Fördela strösockret över och hyvla över smöret, så att det täcker kakan.
- Grädda kakan i 200 grader mitt i ugnen i cirka 45 minuter.
- Känn med sticka om kakan är klar och täck med folie om det ser ut att behövas.
- Låt svalna och ta ut kakan försiktigt ur formen. Pudra gärna med lite florsocker innan servering.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.