Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 7 september 2018

Mandelmanns läckra äppelsirap

Smaskig äppelsirap att ringla över glassen. Här ett enkelt recept från makarna Mandelmann!

 Den här sirapen är paret Mandelmanns och smakar smaskens på glass eller pannkakorna!
Den här sirapen är paret Mandelmanns och smakar smaskens på glass eller pannkakorna! FOTO: Istock/TV4

De två älskade självhushållarna Marie och Gustav Mandelmann tar förstås vara på gårdens äppelskörd.

Bland annat gör de egen äppelmust som de sedan gärna förädlar, som i detta recept på äppelsirap.

Läs också: Jordgubbssaft med rabarber och mynta – så gör du

Mandelmanns äppelsirap

Skriv ut

Ingredienser:

  • 5 liter äppelmust, gärna ekologisk

Gör så här:

  1. Koka musten på hög värme i en rymlig kastrull tills den börjar tjockna lite. Det kan ta några timmar.
  2. Därefter är det viktigt att sänka värmen och röra om ofta så att musten inte bränns vid.
  3. Gör ett prov emellanåt: Häll en tesked het must i glas kallt vatten. Faller den till botten som en klump är sirapen färdig.

Recept: Mandelmanns köksbok (Bonnier fakta)

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen