Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 7 september 2018

Mandelmanns läskande tredagarscider

Hemgjord, läskande äppelcider! Här är Mandelmanns recept på tredagarscider.

 Låt musten bli cider! Paret Mandelmann har ett mumsigt recept.
Låt musten bli cider! Paret Mandelmann har ett mumsigt recept. FOTO: TV4/Istock

De två älskade självhushållarna Marie och Gustav Mandelmann tar förstås vara på gårdens äppelskörd.

Bland annat gör de egen äppelmust som de sedan gärna förädlar, som i detta recept på tredagarscider!

Läs också: Mandelmanns läckra äppelsirap

Mandelmanns tredagarscider

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1- 1,5 liter nypressad äppelmust

Gör så här:

  1. Häll musten i en tillbringare. Ställ den i rumstemperatur med tygbit över och ett gummiband runtom, så att luft kan komma in (men inte fruktflugorna).
  2. Efter tre dagar är cidern färdig, det är bara att kyla den och servera.

Recept: Mandelmanns köksbok (Bonnier fakta)

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen