Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 oktober 2018

Marinerade grillade grönsaker

Smakrik, grillad zucchini, lök och paprika som gärna förbereds dagen innan de ska ätas.

 Nästan allt går att tillaga på grillen, grönsaker är inget undantag.
Nästan allt går att tillaga på grillen, grönsaker är inget undantag. FOTO: Mostphotos

Grillade grönsaker passar bra som tillbehör eller förrätt med lite goda charkuterier. Marinaden svänger du snabbt ihop på rödvinsvinäger, olivolja, vitlök och oregano.

Läs också: Så grillar du grönsaker som proffsen

Marinerade grillade grönsaker

Skriv ut

Ingredienser: (4 portioner)

  • 200 g grön zucchini
  • 200 g gul zucchini
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 orange paprika 100 g goda oliver salt och olivolja
  • Marinad
  • 3 vitlöksklyftor
  • 10 kvistar oregano
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 2 dl olivolja

Gör så här:

  1. Skiva zucchini och lök i centime­tertjocka skivor. Kärna ur och skär paprikan i 2 centimeter stora bitar. Salta grönsakerna och låt dem rim­ma i cirka 30 minuter. Torka av och vänd dem sedan i olivolja. Grilla grönsakerna över direkt värme tills de är genommjuka och har en fin grillad yta. Låt svalna.
  2. Mortla vitlöken och oreganon med vinägern och blanda därefter med olivoljan. Blanda sedan grön­sakerna med marinaden. Låt dra ett par timmar före servering, gärna över natten.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen