Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 1 februari

Matig fiskgryta för två

Matig och god fiskgryta med svenska och exotiska smaker. Så lättlagad!

 Snabb, god och matig fiskgryta.
Snabb, god och matig fiskgryta. FOTO: Thomas Carlén

Receptet på denna härliga fiskgryta kommer från kokboken Ett gott liv. En kokbok för dig som vill njuta av god, vacker och omväxlande mat hela livet. Alla recept är enkla och snabba att få ihop.

Lyxiga tips!

• För en lyxigare fiskgryta kan curry ersättas med 1/2 g saffran.

• Tillsätt räkor eller andra skaldjur i grytan.

• Servera ett bröd med ost som pålägg till.

• Ersätt bulgur med exempelvis havreris eller baljväxtris.

Läs också: Läcker och lättlagad kasslergratäng

Matig fiskgryta

Skriv ut

Ingredienser (2 portioner)

  • 250 g fiskfilé, till exempel torsk eller kolja (färsk eller fryst)
  • 1 liten morot
  • 1 liten palsternacka
  • 1/2 gul lök
  • 8 minitomater
  • 1/2 msk flytande matfett
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 msk curry
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1/2 fiskbuljongtärning
  • 1/2 krm svartpeppar, mald
  • 1 krm salt
  • 1/2 dl hackad dill och eller persilja
  • Tillbehör:
  • bulgur
  • rotfruktssallad, se recept här intill

Gör så här

  1. Tina 250 g fisk om den är fryst. Skär fisken i bitar.
  2. Skala 1 morot och 1 palsternacka och skär i tunna strimlor.
  3. Skala 1/2 gul lök och finhacka den.
  4. Skär 8 minitomater i halvor.
  5. Hetta upp 1/2 msk flytande matfett i en gryta och låt det blir ljusbrunt. Lägg i strimlad morot, palsternacka och hackad gul lök.
  6. Pressa i 1 vitlöksklyfta och tillsätt 1/2 msk curry.
  7. Fräs alltsammans under omrörning några minuter.
  8. Tillsätt 1 msk vetemjöl och rör om. Tillsätt 1 dl vatten, 2 dl kokos­ mjölk och 1⁄2 fiskbuljongtärning. Koka upp under omrörning och låt grytan sjuda i 5 minuter.
  9. Tillsätt fisken och tomathalvorna. Sjud grytan bara några minuter tills fisken är klar. Smaka av med 1/2 krm svartpeppar och eventuellt 1 krm salt.
  10. Strö över 1/2 dl dill och/eller persilja innan servering. Servera fiskgrytan med rotfruktssallad (se recept här intill) ett gott bröd till.

Recept: Recept Hushållningssällskapet Västra

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen