Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 1 februari 2021

Matig fiskgryta för två

Matig och god fiskgryta med svenska och exotiska smaker. Så lättlagad!

 Snabb, god och matig fiskgryta.
Snabb, god och matig fiskgryta. FOTO: Thomas Carlén

Receptet på denna härliga fiskgryta kommer från kokboken Ett gott liv. En kokbok för dig som vill njuta av god, vacker och omväxlande mat hela livet. Alla recept är enkla och snabba att få ihop.

Lyxiga tips!

• För en lyxigare fiskgryta kan curry ersättas med 1/2 g saffran.

• Tillsätt räkor eller andra skaldjur i grytan.

• Servera ett bröd med ost som pålägg till.

• Ersätt bulgur med exempelvis havreris eller baljväxtris.

Läs också: Läcker och lättlagad kasslergratäng

Matig fiskgryta

Skriv ut

Ingredienser (2 portioner)

  • 250 g fiskfilé, till exempel torsk eller kolja (färsk eller fryst)
  • 1 liten morot
  • 1 liten palsternacka
  • 1/2 gul lök
  • 8 minitomater
  • 1/2 msk flytande matfett
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 msk curry
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1/2 fiskbuljongtärning
  • 1/2 krm svartpeppar, mald
  • 1 krm salt
  • 1/2 dl hackad dill och eller persilja
  • Tillbehör:
  • bulgur
  • rotfruktssallad, se recept här intill

Gör så här

  1. Tina 250 g fisk om den är fryst. Skär fisken i bitar.
  2. Skala 1 morot och 1 palsternacka och skär i tunna strimlor.
  3. Skala 1/2 gul lök och finhacka den.
  4. Skär 8 minitomater i halvor.
  5. Hetta upp 1/2 msk flytande matfett i en gryta och låt det blir ljusbrunt. Lägg i strimlad morot, palsternacka och hackad gul lök.
  6. Pressa i 1 vitlöksklyfta och tillsätt 1/2 msk curry.
  7. Fräs alltsammans under omrörning några minuter.
  8. Tillsätt 1 msk vetemjöl och rör om. Tillsätt 1 dl vatten, 2 dl kokos­ mjölk och 1⁄2 fiskbuljongtärning. Koka upp under omrörning och låt grytan sjuda i 5 minuter.
  9. Tillsätt fisken och tomathalvorna. Sjud grytan bara några minuter tills fisken är klar. Smaka av med 1/2 krm svartpeppar och eventuellt 1 krm salt.
  10. Strö över 1/2 dl dill och/eller persilja innan servering. Servera fiskgrytan med rotfruktssallad (se recept här intill) ett gott bröd till.

Recept: Recept Hushållningssällskapet Västra

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen