Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 26 februari

Mazarinpaj

Lyxigaste mazarinen bakar du i pajform. Så smart, enkelt och gott! Här är receptet.

 Mazarinpaj med aprikos och en klick lättvispad grädde. Godare än så kan det knappast bli.
Mazarinpaj med aprikos och en klick lättvispad grädde. Godare än så kan det knappast bli. FOTO: Ove Lindfors

Att baka mazariner kan vara lite krångligt. Men gör du kakan i en pajform är det hur enkelt som helst. Detta underbara recept bara måste du prova. Servera med lättvispad grädde. Mums!

Mazarinpaj med aprikoser

Skriv ut

Ingredienser (8 bitar):

  • Deg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 150 g kallt smör
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 200 g finriven mandelmassa
  • rivet skal av 1 citron
  • 3 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 burk konserverade aprikoser, 400 g
  • 25 g mandelspån
  • Till servering
  • lättvispad grädde

Gör så här:

  1. Mixa ihop mjöl, socker och smör till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i plastpåse i kylen cirka 1 timme.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila i kylen minst 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
  4. Kör smör, mandelmassa och citronskal i matberedaren.
  5. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Blanda sist i vaniljsocker och mjöl. Kör till en slät smet.
  6. Häll smeten i det förgräddade pajskalet. Lägg på avrunna aprikoser och tryck försiktigt ner dem en aning. Strö över mandelspån.
  7. Grädda i mitten av ugnen tills kakan har fin färg, cirka 35 minuter. Låt kallna.

Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen