Recept 26 februari 2020
Mazarinpaj
Lyxigaste mazarinen bakar du i pajform. Så smart, enkelt och gott! Här är receptet.
Att baka mazariner kan vara lite krångligt. Men gör du kakan i en pajform är det hur enkelt som helst. Detta underbara recept bara måste du prova. Servera med lättvispad grädde. Mums!
Mazarinpaj med aprikoser
Skriv ut
Ingredienser (8 bitar):
- Deg
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 150 g kallt smör
- 1 ägg
- Fyllning
- 150 g rumsvarmt smör
- 200 g finriven mandelmassa
- rivet skal av 1 citron
- 3 ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk vetemjöl
- 1 burk konserverade aprikoser, 400 g
- 25 g mandelspån
- Till servering
- lättvispad grädde
Gör så här:
- Mixa ihop mjöl, socker och smör till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i plastpåse i kylen cirka 1 timme.
- Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila i kylen minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
- Kör smör, mandelmassa och citronskal i matberedaren.
- Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Blanda sist i vaniljsocker och mjöl. Kör till en slät smet.
- Häll smeten i det förgräddade pajskalet. Lägg på avrunna aprikoser och tryck försiktigt ner dem en aning. Strö över mandelspån.
- Grädda i mitten av ugnen tills kakan har fin färg, cirka 35 minuter. Låt kallna.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.