Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 augusti 2020

Messmörsglass med hjortron

Ljuvligt gott och krämigt med somriga smaker. Så här gör du egen glass med messmör. Toppa gärna med en näve hjortron.

 Toppa gärna messmörsglassen med hjortron för en härligt somrig smak.
Toppa gärna messmörsglassen med hjortron för en härligt somrig smak.

Läs också: Så hittar du hjortron

Messmörsglass med hjortron

Skriv ut

Ingredienser (4 personer)

  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 1/4 dl strösocker
  • 200 g messmör
  • 200 g hjortron, frysta och tinade
  • 100 g strösocker

Gör så här:

  1. Glass: Häll mjölk och grädde i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp. Rör om då och då så att det inte bränner vid.
  2. Vispa ihop äggulor och socker. Häll i gräddmjölken i en jämn stråle under omrörning. Rör i messmöret och blanda väl.
  3. Häll tillbaka smeten i kastrullen och värm försiktigt till 85°. Smeten ska tjockna men var försiktig så att temperaturen inte överstiger 85° för då kan äggulorna koagulera.
  4. Låt smeten kallna helt, helst ska den vila ett par timmar i kylskåp. Kör den sedan i glassmaskin.
  5. Rör ihop hjortron och socker, låt stå så att sockret löser sig.
  6. Servera glassen i fina skålar med hjortron på toppen.

Recept: Håkan Larsson

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen