Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 23 november

Mild löksoppa

Matig, mild, mustig. I dag blir det ljuvligt god löksoppa toppad med tärningar av ostgratinerat bröd.

 Underbart smakrik löksoppa som värmer gott.
Underbart smakrik löksoppa som värmer gott. FOTO: Katarina Ekeström

Katarinas Ekeströms fina löksoppa blir extra matig med de knapriga brödtärningarna med ost.

Läs också: Kraschad jordärtskocka med chèvresmör

Löksoppa

Skriv ut

Ingredienser (4 personer)

  • 3 gula lökar
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 lagerblad
  • ¼ tsk timjan, eller ett par kvistar
  • 1 ½ msk vinäger, gärna sherry
  • 7 – 8 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar
  • Tillbehör
  • 3 – 4 skivor surdegsbröd i tärningar
  • 2 dl smakrik riven ost

Gör så här

  1. Halvera löken, skala och skiva tunt. Finhacka vitlöken. Hetta upp en blandning av smör och olja i en kastrull eller gryta och fräs löken länge på medelvärme.
  2. Lägg i lagerblad och timjan. Häll på vinägern och låt den koka in i löken. Häll på buljongen och koka några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Under tiden som soppan kokar ska brödet in i ugnen på 175 grader. Den rivna osten strös över så att den smälter och när det är dags att äta lägger var och en gratinerade brödtärningar i tallriken.

Recept Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen