Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 september

Minisemlor på petits–choux–vis

Fjäderlätta och luftiga bakverk, fyllda med hemgjord mandelmassa och vaniljgrädde. Klart att de här minisemlorna slinker ner utan problem.

FOTO: Ove Lindfors

Receptet är gjort av Caroline Hofberg och är en riktig favorit!

Läs också: Semlor i långpanna

Minisemlor på petits–choux–vis

Skriv ut

20 stycken

  • 75 g smör
  • 1 3/4 dl vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • ¾ tsk nystötta kardemummakärnor
  • Hemgjord mandelmassa (ca 4 dl, räcker till ca 30 små semlor)
  • 200 g sötmandel
  • 2 små bittermandlar
  • 2 dl florsocker
  • 1 äggvita
  • ca ½ dl vatten
  • Vaniljgrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 ½ krm vaniljpulver
  • Till garnering
  • florsocker

Gör så här:

  1. Petits–choux: Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp smör och vatten i en kastrull. Tillsätt mjölet under kraftig vispning.
  2. Ta från värmen och tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning tills degen är blank. Enklast är med en träslev eftersom degen fastnar i en visp. Blanda i kardemumman.
  3. Spritsa (eller klicka) ut små toppar på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Låt kallna.
  5. Mandelmassa: Skålla och skala hälften av sötmandeln.
  6. Rosta all sötmandel i en torr panna. Låt kallna. Grovhacka sötmandel och bittermandel.
  7. Mixa mandel, bittermandel, florsocker och äggvita. Tillsätt vattnet och mixa ihop till lagom konsistens.
  8. Vaniljgrädde: Vispa grädden med vaniljpulvret och lägg i en spritspåse.
  9. Vid servering: Klipp försiktigt av ett lock på varje petits–choux. Klicka i mandelmassa och spritsa på grädde. Sätt på locket. Pudra över florsocker med en liten sil eller tesil. Servera genast.

Recept Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen