Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 31 januari 2018

Minisemlor – så gör du dem

Små, söta och underbart goda. De här minisemlorna är precis lagom stora. Här får du årets bästa recept.

 Små söta minisemlor med härlig kondiskänsla – mums till kaffet!
Små söta minisemlor med härlig kondiskänsla – mums till kaffet! FOTO: Roger Olsson

De här små semlorna är extra trevliga att bjuda på. Och eftersom de är små får man ta två!

Läs också: Klassisk semla – här är receptet

Minisemlor

Skriv ut

Ingredienser

  • 30–40 stycken
  • 75 g smör
  • 2 1⁄2 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 3⁄4 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 ägg
  • 1/2 msk mald kardemumma
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 7–8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 150 g mandelmassa, grovriven
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk vaniljpulver eller 1/2 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • Pensling & garnering
  • 1 ägg
  • florsocker

Gör så här

  1. Smält smöret. Häll i mjölken och värm till 37 grader. Finfördela jästen i en bunke och lös upp den i degspadet.
  2. Tillsätt socker, salt, ägg, kardemumma, bakpulver och mjöl, lite i taget. Arbeta ta ihop allt till en smidig deg och låt den jäsa under bakduk i 40 minuter.
  3. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och forma 30–40 runda bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Pensla bullarna med ägg och grädda dem mitt i ugnen i 8–10 minuter.
  5. Låt bullarna kallna under bakduk.
  6. Skär av ett lock på varje bulle.
  7. Blanda mandelmassa, mjölk, vaniljsocker och vaniljpulver eller vaniljstång till en krämig fyllning och klicka ut på nedre bullhalvan.
  8. Vispa grädden och spritsa den över fyllningen. Lägg på locket och pudra över florsocker.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen