Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 13 juli 2016

Mojitorulltårta med vuxen smak

Lands läsare är superduktiga på att baka. Den här coola rulltårtan med smak av drinken mojito har Ebba Wernersson i Vintrosa gjort. Här får du hennes fantastiska receptet.

FOTO: Ebba Wernersson

Ebbas Wernerssons rulltårta är somrig, frisk och härligt annorlunda. Ett kul sätt att variera de mer traditionella sommarsmakerna av jordgubbe, hallon och smultron. Smaken av den populära sommardrinken mojito ger rulltårtan en lite mer vuxen karaktär.

Så gör du somriga mujitorulltårtan – med vuxen smak

RulltartaMujito

Det här behöver du till mönstersmeten
1 äggvita
40 g vetemjöl
30 g strösocker
30 g smör, rumsvarmt
Grön hushållsfärg

Det här behöver du till rulltårtsmeten
3 ägg
1,5 dl strösocker
13/4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 1/4 tsk bakpulver
Skal från en lime
Saft från en halv lime

Det här behöver du till fyllningen
200 g Philadelphiaost
5 msk florsocker
Saft från en lime
Skal från en lime
3 tsk romEn handfull myntablad

Så här gör du:
1. Mönstersmeten: Täck en plåt, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Rör ihop ingredienserna i mönstersmeten till en jämn smet. Tillsätt hushållsfärgen till önskad nyans. Fyll en spritspåse och spritsa önskat mönster på bakplåtspappret. Ställ plåten i frysen i 10 min när mönstret är klart. Gör under tiden smeten till rulltårtan.

2. Rulltårtssmeten: Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Tillsätt det rivna limeskalet och limesaften och vänd runt till en jämn smet.

3. Ta plåten ur frysen och bred försiktigt ut smeten ovanpå på mönstret. Grädda bottnen direkt i mitten av ugnen i cirka 5 minuter. Testa med en sticka, den ska vara torr.Låt svalna.

4. Fyllningen: Blanda ihop Philadelphiaost och florsocker. Finhacka myntan och tillsätt tillsammans med lime och rom. Rör ihop till en jämn smet.

5. Vänd upp och ner på bottnen på ett bakplåtspapper. Dra bort det första bakplåtspappret, pensla pappret med lite kallt vatten om det är svårt att lossa. Vänd på bottnen så att mönstret ligger nedåt och bred sedan på fyllningen. Rulla ihop kakan från kortsidan och lägg den med skarven nedåt.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen