Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 augusti

Mormor Inga-Lisas kringlor

Klassiska kringlor med pärlsocker, ljuvligt att doppa till kaffet. Hilda Kirkhoff, som vann Hela Sverige bakar 2020, bjuder på sin mormors recept.

 Hilda Kirkhoffs busenkla kringlor.
Hilda Kirkhoffs busenkla kringlor. FOTO: Freda Wismar

Detta recept hittad Hilda hittade i sin mormor Inga-Lisas receptsamling. Kringlorna är busenkla att göra, försäkrar Hilda. Och de fullkomligt smälter i munnen!

Hilda tipsar!

Blanda gärna pärlsockret med hackade nötter eller hackad mandel.

Läs också: Baka knäckig ryttarkaka

Mormor Inga-Lisas kringlor

Skriv ut

Ingredienser

  • 30 kringlor
  • 225 grader (varmluftsugn)
  • 30 minuter
  • 4 dl vetemjöl
  • 200 g kallt smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk gräddfil
  • Pensling och garnering
  • 2 uppvispade ägg
  • Pärlsocker

Gör så här

  1. Lägg vetemjöl, smör och vaniljsocker i en matberedare och mixa tills allt är smuligt.
  2. Tillsätt gräddfilen och mixa snabbt så att allt blandas.
  3. Vänd upp degen på ett bakbord och knåda ihop till en följsam deg. Låt degen vila 10–15 minuter i kylen.
  4. Dela degen i 30 lika stora bitar och rulla ut bitarna till långa smala längder, cirka 15 cm. Forma dem till kringlor, pensla med uppvispat ägg och doppa kringlorna i pärlsocker.
  5. Lägg kringlorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 5–8 minuter.

Recept: Hilda Kirkhoff

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen