Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 23 november 2016

Mormors mumsiga mandelmusslor – med underbar glöggsylt

Roliga att göra, lyxiga att bjuda på. Missa inte receptet på de här mumsiga mandelmusslorna. Glöggsylten är pricken över i.

Baka härligt spröda mandelmusslor och fyll dem med hemgjord glöggsylt och en klick lättvispad grädde. Underbart!

Till baket behöver du formar. Om du inte redan har i dina gömmor så leta på loppis där man ofta kan hitta vackra och billiga.

Receptet kommer från Kungsörnen.

Mumsiga mandelmusslor med glöggsylt

mandelmusslor
Härligt lyxiga mandelformar med grädde och glöggsylt. Mumsigt recept från Kungsörnen.

25 stycken

Du behöver:

Mandelmusslor
150 g smör, mjukt
1 dl strösocker
1 dl mandelmjöl
3 dl vetemjöl
1 ägg
Smält smör till pensling

Glöggsylt
250 g hallon, frysta
250 g blåbär, frysta
3 dl syltsocker
1 ½ dl glögg

Till servering
Vispgrädde

Så här gör du:

1. Mandelmusslor: Rör ihop smör, strösocker, mandelmjöl och vetemjöl. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Plasta in och kyl i cirka 1 timme.
2. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla små formar med smält smör. Tryck ut degen i formarna. Grädda gyllenbruna i cirka 12 minuter. Ta loss från formarna när de svalnat något.
3. Glöggsylt: Blanda alla ingredienser i en kastrull och värm upp. Låt koka under omrörning i cirka 15 minuter. Häll i en burk.
4. Servera mandelmusslorna med härlig glöggsylt och en klick vispgrädde.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen