Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 22 maj 2018

Mormors rabarberkräm – bästa receptet

Rabarberkräm smakar sommar från förr. Härlig till frukost, som sval sommarlunch eller efterrätt. Här är bästa receptet!

 Njut av sommarens godaste rabarberkräm, enkel att göra.
Njut av sommarens godaste rabarberkräm, enkel att göra. FOTO: Arla

Rabarberkräm som mormor gjorde den, med kall mjölk eller gräddmjölk – visst längtar man? Här har du ett traditionellt recept som smakar ljuvligt och svalkar skönt när sommarsolen steker.

Läs också: Rabarberkaka med mandelmassa

Mormors rabarberkräm

Skriv ut

Ingredienser:

  • 4 portioner
  • 500 g rabarber
  • 1½ dl strösocker
  • 4 dl vatten
  • 2 msk potatismjöl

Gör så här:

  1. Skala rabarbern om stjälkarna är grova. Skär i mindre bitar.
  2. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lägg i rabarbern och låt koka 4-5 min.
  3. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Rör ner redningen i en fin stråle i kastrullen. Låt krämen bara koka upp.

Recept: Arla

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen