Recept 22 maj 2018
Mormors rabarberkräm – bästa receptet
Rabarberkräm smakar sommar från förr. Härlig till frukost, som sval sommarlunch eller efterrätt. Här är bästa receptet!
Rabarberkräm som mormor gjorde den, med kall mjölk eller gräddmjölk – visst längtar man? Här har du ett traditionellt recept som smakar ljuvligt och svalkar skönt när sommarsolen steker.
Läs också: Rabarberkaka med mandelmassa
Mormors rabarberkräm
Skriv ut
Ingredienser:
- 4 portioner
- 500 g rabarber
- 1½ dl strösocker
- 4 dl vatten
- 2 msk potatismjöl
Gör så här:
- Skala rabarbern om stjälkarna är grova. Skär i mindre bitar.
- Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lägg i rabarbern och låt koka 4-5 min.
- Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Rör ner redningen i en fin stråle i kastrullen. Låt krämen bara koka upp.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.