Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 30 januari

Morotsbiffar med halloumi

Grovrivna morötter och halloumi – eller en svensk variant som till exempel eldost – är basen i dessa saftiga vegobiffar som passar hela familjen.

 Morotsbiffar med halloumi – eller eldost – är en färgklick i stekpannan och på tallriken.
Morotsbiffar med halloumi – eller eldost – är en färgklick i stekpannan och på tallriken. FOTO: Istock

Vegetariska rätter behöver inte vara svåra eller ta lång tid. Här är ett recept som går i expressfart. Perfekt för trötta vardagskvällar när magen kurrar efter middagsmat.

Läs också: Gör din egen halloumi – lättare än du tror!

Morotsbiffar med halloumi

Skriv ut

Ingredienser (8 st):

  • 250 g morötter
  • 200 g halloumi eller ett svenskt alternativ som eldost
  • 2 ägg
  • 0,75 dl ströbröd
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt
  • peppar
  • olja

Gör så här:

  1. Skala och grovriv morötterna på ett rivjärn. Riv osten.
  2. Blanda morötter, ost, ägg och ströbröd i en bunke. Tillsätt chiliflakes. Salta och peppra.
  3. Forma åtta stycken biffar av smeten. Stek frasiga i olja.
  4. Servera biffarna med valfria tillbehör, till exempel ris och en grönsallad.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen