Recept 30 januari 2019
Morotsbiffar med halloumi
Grovrivna morötter och halloumi – eller en svensk variant som till exempel eldost – är basen i dessa saftiga vegobiffar som passar hela familjen.
Vegetariska rätter behöver inte vara svåra eller ta lång tid. Här är ett recept som går i expressfart. Perfekt för trötta vardagskvällar när magen kurrar efter middagsmat.
Läs också: Gör din egen halloumi – lättare än du tror!
Morotsbiffar med halloumi
Skriv ut
Ingredienser (8 st):
- 250 g morötter
- 200 g halloumi eller ett svenskt alternativ som eldost
- 2 ägg
- 0,75 dl ströbröd
- 1 tsk chiliflakes
- salt
- peppar
- olja
Gör så här:
- Skala och grovriv morötterna på ett rivjärn. Riv osten.
- Blanda morötter, ost, ägg och ströbröd i en bunke. Tillsätt chiliflakes. Salta och peppra.
- Forma åtta stycken biffar av smeten. Stek frasiga i olja.
- Servera biffarna med valfria tillbehör, till exempel ris och en grönsallad.