Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 30 januari 2019

Morotsbiffar med halloumi

Grovrivna morötter och halloumi – eller en svensk variant som till exempel eldost – är basen i dessa saftiga vegobiffar som passar hela familjen.

 Morotsbiffar med halloumi – eller eldost – är en färgklick i stekpannan och på tallriken.
Morotsbiffar med halloumi – eller eldost – är en färgklick i stekpannan och på tallriken. FOTO: Istock

Vegetariska rätter behöver inte vara svåra eller ta lång tid. Här är ett recept som går i expressfart. Perfekt för trötta vardagskvällar när magen kurrar efter middagsmat.

Läs också: Gör din egen halloumi – lättare än du tror!

Morotsbiffar med halloumi

Skriv ut

Ingredienser (8 st):

  • 250 g morötter
  • 200 g halloumi eller ett svenskt alternativ som eldost
  • 2 ägg
  • 0,75 dl ströbröd
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt
  • peppar
  • olja

Gör så här:

  1. Skala och grovriv morötterna på ett rivjärn. Riv osten.
  2. Blanda morötter, ost, ägg och ströbröd i en bunke. Tillsätt chiliflakes. Salta och peppra.
  3. Forma åtta stycken biffar av smeten. Stek frasiga i olja.
  4. Servera biffarna med valfria tillbehör, till exempel ris och en grönsallad.

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen