Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 januari

Morotschips

Det är enkelt att göra natursnacks själv. Chips av morötter är en riktig höjdare. Här är ett riktigt superrecept på morotschips.

 Morotschips är enkelt att göra och supergott att mumsa på.
Morotschips är enkelt att göra och supergott att mumsa på. FOTO: Istock

Billigare, enklare och godare naturchips än de här härliga morotschipsen går knappast att göra.

Tänk på att hålla lite koll på chipsen i ugnen så de inte bränns vid. Det kan också vara bra att öppna ugnsluckan lite då och då så att fukt släpps ut.

Läs också: Saltrostade pumpafrön – bästa uppåtsnackset

Morotschips

Skriv ut

Ingredienser:

  • morötter
  • flingsalt
  • matolja

Gör så här:

  1. Skala morötter och hyvla dem med potatisskalaren eller osthyveln i tunna strimlor.
  2. Lägg strimlorna på smord långpanna och droppa lite olja över.
  3. Torka i ugnen, 100 grader cirka 2 timmar.
  4. Strö lite flingsalt över.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen