Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 14 juni

Morotsflarn med ostkräm och kummin

Frasigt smördegsflarn med topping av morötter, lagrad ost och kummin.

 Ett frasigt morotsflarn på smördeg toppat med godsaker.
Ett frasigt morotsflarn på smördeg toppat med godsaker. FOTO: Ove Lindfors

Lands matskribent Caroline Hofberg älskar att ställa till med midsommarfest.

Här bjuder hon på en av sina allra mest älskade bufférätter och vår nya sommarfavorit – morotsflarn med ostkräm och kummin

Läs också: Silltårta med ägg och kavring

Morotsflarn med ostkräm

Skriv ut

Ingredienser: (8 bitar)

  • 1 rulle kyld smördeg, 250 g
  • 1 ägg
  • 500 g morötter, helst i olika färger
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk hela kumminfrön
  • flingsalt
  • 200 g creamcheese
  • 125 g kesella
  • 3 dl grovriven präst– eller västerbottensost
  • 1 ½ msk flytande honung
  • hackad gräslök
  • dillvippor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vik upp en kant runtom. Nagga degen med en gaffel. Pensla hela degen med lätt uppvispat ägg.
  2. Grädda i mitten av ugnen tills degen puffat upp och fått fin färg, 15–20 minuter. Låt kallna.
  3. Skala och skiva morötterna tunt, helst på mandolin. Lägg dem i en bunke och blanda med olja, kummin och flingsalt. Vicka upp på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Rosta morötterna i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Låt kallna.
  5. Blanda cream cheese, kesella och ost.
  6. Vid servering: Tryck försiktigt på degen så att den sjunker ihop. Bred ostkrämen över flanet och fördela morötterna ovanpå. Ringla över honungen. Toppa med hackad gräslök och dillvippor.

Recept: Caroline Hofberg, carolineikoket.com

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen