Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 september

Morotsfrallor

Goda, frasiga, fluffiga, nyttiga. De här morotsfrallorna har allt.

 Frasiga morotsfrallor smakar gott till frukosten.
Frasiga morotsfrallor smakar gott till frukosten. FOTO: Lennart Weibull

Blanda degen på kvällen och klicka ut på morgonen. Degen ska vara riktigt lös, tipsar Lina , då får du fluffiga frallor som är frasiga på ytan och sega och luftiga inuti.

Receptet kommer från Lina Wallintinssons bok Baka med grönsaker.

Läs också: Plommonmarmelad med vinbär – enkelt recept

Morotsfrallor

Skriv ut

Ingredienser (20 små frallor)

  • En liten bit färsk jäst, stor som en ärta
  • 3 dl kallt vatten
  • 2 dl fullkornsdinkelmjöl eller grahamsmjöl
  • 3 1/2 dl vetemjöl special
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl finriven morot blandade frön, till exempel sesam-, solros-, hampa- eller vallmofrön

Gör så här

  1. På kvällen: Vispa ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt mjölsorterna, salt och morot. Rör ihop till en deg, det går enklast med en slickepott. Se till att allt blandas. Degen ska vara riktigt lös.
  2. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur över natten, eller i cirka 10 timmar.
  3. På morgonen: Sätt ugnen på 250 grader. Sätt in en plåt i ugnen så att den blir het.
  4. Klicka ut degen med hjälp av två skedar till cirka 20 frallor på två bakplåtspapper. Strö över rejält med frön.
  5. Ta ut plåten, skjutsa över det ena bakplåtspappret med frallor. Grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter eller tills frallorna har fått fin färg. Låt svalna på galler. Upprepa med det andra bakplåtspappret.

Recept: Lina Wallentinsson

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen