Recept 17 september 2021
Morotsfrallor
Goda, frasiga, fluffiga, nyttiga. De här morotsfrallorna har allt.
Blanda degen på kvällen och klicka ut på morgonen. Degen ska vara riktigt lös, tipsar Lina , då får du fluffiga frallor som är frasiga på ytan och sega och luftiga inuti.
Receptet kommer från Lina Wallintinssons bok Baka med grönsaker.
Läs också: Plommonmarmelad med vinbär – enkelt recept
Morotsfrallor
Skriv ut
Ingredienser (20 små frallor)
- En liten bit färsk jäst, stor som en ärta
- 3 dl kallt vatten
- 2 dl fullkornsdinkelmjöl eller grahamsmjöl
- 3 1/2 dl vetemjöl special
- 1 1/2 tsk salt
- 1 1/2 dl finriven morot blandade frön, till exempel sesam-, solros-, hampa- eller vallmofrön
Gör så här
- På kvällen: Vispa ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt mjölsorterna, salt och morot. Rör ihop till en deg, det går enklast med en slickepott. Se till att allt blandas. Degen ska vara riktigt lös.
- Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur över natten, eller i cirka 10 timmar.
- På morgonen: Sätt ugnen på 250 grader. Sätt in en plåt i ugnen så att den blir het.
- Klicka ut degen med hjälp av två skedar till cirka 20 frallor på två bakplåtspapper. Strö över rejält med frön.
- Ta ut plåten, skjutsa över det ena bakplåtspappret med frallor. Grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter eller tills frallorna har fått fin färg. Låt svalna på galler. Upprepa med det andra bakplåtspappret.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.