Recept 12 oktober 2021
Morotskimchi med smak av ingefära och chili
Testa denna fräscha kimchi som passar särskilt bra till fisk! Receptet kommer från Adriana Jerlström-Maj i Vasselhyttan.
Läs också: Så gör du egna morotschips
Tanggunkimchi
Skriv ut
Ingredienser:
- 750 gram morot
- 90 gram purjo, cirka 15 cm
- 20 gram ingefära, en stor bit
- 10 gram vitlök, 2–3 klyftor
- 3 gram färsk chili, gärna sorten ’Hot Lemon’
- 2 tsk shoyusås
- 14 gram salt
Gör så här:
- Riv morötter, strimla purjon och finhacka övriga ingredienser.
- Blanda alla ingredienser och packa tätt i en enlitersburk med gummipackning.
- Se till att morotsblandningen befinner sig under vätskeytan. Placera till exempel ett litet glas eller en glasburk som distans mot burklocket för att pressa ner innehållet.
- Placera burken på en tallrik i rumstemperatur (18–22 grader) i två veckor. Undvik solljus. Ställ sedan burken något svalare, under 18 grader, och låt mogna i ytterligare 4 veckor. Sedan kan du börja njuta av din syrning.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.