Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 12 oktober

Morotskimchi med smak av ingefära och chili

Testa denna fräscha kimchi som passar särskilt bra till fisk! Receptet kommer från Adriana Jerlström-Maj i Vasselhyttan.

FOTO: Agneta Bergström

Läs också: Så gör du egna morotschips

Tanggunkimchi

Skriv ut

Ingredienser:

  • 750 gram morot
  • 90 gram purjo, cirka 15 cm
  • 20 gram ingefära, en stor bit
  • 10 gram vitlök, 2–3 klyftor
  • 3 gram färsk chili, gärna sorten ’Hot Lemon’
  • 2 tsk shoyusås
  • 14 gram salt

Gör så här:

  1. Riv morötter, strimla purjon och finhacka övriga ingredienser.
  2. Blanda alla ingredienser och packa tätt i en enlitersburk med gummipackning.
  3. Se till att morotsblandningen befinner sig under vätskeytan. Placera till exempel ett litet glas eller en glasburk som distans mot burklocket för att pressa ner innehållet.
  4. Placera burken på en tallrik i rumstemperatur (18–22 grader) i två veckor. Undvik solljus. Ställ sedan burken något svalare, under 18 grader, och låt mogna i ytterligare 4 veckor. Sedan kan du börja njuta av din syrning.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen