Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 2 augusti

Morotsmarmelad

Vilken frukostdröm med hemlagad citrusfräsch morotsmarmelad på mackan! Du gör den enkelt själv.

 Morot och citrus ihop är en fin smakkombo som passar perfekt i marmelad.
Morot och citrus ihop är en fin smakkombo som passar perfekt i marmelad. FOTO: Istock

Morot är en riktigt god rotfrukt att koka marmelad på, gärna ihop med citrusfrukter som bryter mot sötman. Receptet kommer från Jenny ”Surtanten” Neikell.

Läs också: Pinocchiotårtan alla älskar

Läs mer om Jennys fermenteringskurs

Morotsmarmelad

Skriv ut

Ingredienser

  • 500 g skalad morot
  • 300 g vatten
  • 400 g syltsocker
  • 0,5 dl citronsaft
  • 0,5 medelstor apelsin (saft + zest)

Gör så här

  1. Riv moroten på den grova sidan på rivjärnet. Koka upp vattnet i en kastrull och tillsätt moroten, låt koka i cirka 5 minuter tills moroten mjuknar något.
  2. Häll citron- och apelsinsaften i grytan och tillsätt syltsockret under omrörning. Koka marmeladen i cirka 5 minuter och rör sedan ner apelsinzesten. Koka ytterligare en minut och ös upp marmeladen i varma, rena burkar.
  3. Skruva på locket ordentligt och ställ burken upp och ner, låt stå så i cirka 10 minuter. Vänd burken rätt och förvara marmeladen mörkt och svalt.

Recept: Jenny Neikell

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen