Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 2 augusti 2021

Morotsmarmelad

Vilken frukostdröm med hemlagad citrusfräsch morotsmarmelad på mackan! Du gör den enkelt själv.

 Morot och citrus ihop är en fin smakkombo som passar perfekt i marmelad.
Morot och citrus ihop är en fin smakkombo som passar perfekt i marmelad. FOTO: Istock

Morot är en riktigt god rotfrukt att koka marmelad på, gärna ihop med citrusfrukter som bryter mot sötman. Receptet kommer från Jenny ”Surtanten” Neikell.

Läs också: Pinocchiotårtan alla älskar

Läs mer om Jennys fermenteringskurs

Morotsmarmelad

Skriv ut

Ingredienser

  • 500 g skalad morot
  • 300 g vatten
  • 400 g syltsocker
  • 0,5 dl citronsaft
  • 0,5 medelstor apelsin (saft + zest)

Gör så här

  1. Riv moroten på den grova sidan på rivjärnet. Koka upp vattnet i en kastrull och tillsätt moroten, låt koka i cirka 5 minuter tills moroten mjuknar något.
  2. Häll citron- och apelsinsaften i grytan och tillsätt syltsockret under omrörning. Koka marmeladen i cirka 5 minuter och rör sedan ner apelsinzesten. Koka ytterligare en minut och ös upp marmeladen i varma, rena burkar.
  3. Skruva på locket ordentligt och ställ burken upp och ner, låt stå så i cirka 10 minuter. Vänd burken rätt och förvara marmeladen mörkt och svalt.

Recept: Jenny Neikell

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen