Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 november 2020

Morotspannkaka à la Tareq Taylor

Boosta klassikern. Ugnspannkakan vinner i smak och färg med några rivna morötter i smeten, tipsar Tareq Taylor. Vilken bra idé!

 Morotspannkaka à la Tareq Taylor. Mums!
Morotspannkaka à la Tareq Taylor. Mums! FOTO: Helén Pe

Det är lätt som en plätt att laga god och nyttig mat. Åtminstone när kändiskocken Tareq Taylor och dietisten Åsa Ask bjuder på läcker inspiration.

Här får du ett smakprov från deras kokbok Det goda livet, Världens godaste morotspannkaka.

Gott till! Så gör du rårörda lingon

Lägg 1 paket frysta lingon, cirka 225 g, i en skål. Rör ihop med 3/4 dl strösocker och låt stå och tina en stund.

Tareq tipsar!

Byt gärna ut en tredjedel eller hälften av mjölet mot fullkornsmjöl, till exempel dinkel eller grahamsmjöl.

Läs också: Så gör du supergoda morotsbiffar

Morotspannkaka

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner)

  • 3 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
  • 1 1/2 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 dl finrivna morötter eller andra rotfrukter
  • smör till långpannan
  • hackad persilja att toppa med
  • Tillbehör (se ovan)
  • 1 paket frysta lingon, cirka 225 g
  • 3/4 dl strösocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader, varmluft. Smöra en ugnsform som är cirka 20 × 30 centimeter.
  2. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet Vispa ner äggen och resten av mjölken. Blanda ner morotsrivet.
  3. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter eller tills pannkakan fått färg och är klar.
  4. Servera direkt, med rårörda lingon eller lingonsylt och gärna vitkålssallad.

Recept: Tareq Taylor

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen